Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. június 13., csütörtök

"Szolgálunk és védünk"a szlogen,de...

...leginkább pénzbehajtók vagyunk, (Lehet hogy egy kicsit elragadtattam magam,de én így érzékelem a mai állapotokat-a szerk.)mert ez jutott eszembe az alábbi cikk olvasásakor!
"Láthatósági mellény nélkül, éjszaka, gyalogosan egy mellékúton: ötvenezer forint. A kiszabható maximális büntetést mérték a rendőrök egy bábonymegyeri fiatalemberre. Megváltozott a rendőrség büntetési gyakorlata, figyelmeztetésnek már híre-hamva sincs, így érzik több észak-somogyi kistelepülésen, ahol sokan nagyon kevésből élnek.
A rendőrség bírságolási, büntetési gyakorlata az elmúlt hónapok során nem változott” – ezt válaszolta megkeresésünkre a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság (SMRFK) sajtószolgálata. Kérdésünket több, az elmúlt időszakban történt, valamennyi esetben jogilag rendben lévő, ám sokak által aránytalannak ítélt bírságkiszabás indokolta. Nagy port verhetett fel a márciusi hóviharban Ságvár és Ádánd között árokba borult furgon megbírságolása, mert a frissebb eseteket elmesélő olvasóink párhuzamot vonva ma is felemlegetik azt is.
– Fiam a pincesorra indult gyalog és százötven métert tett meg a tengődi erdei úton – így bábonymegyeri olvasónk. – A rendőrök egy motorost üldöztek, de szem elől tévesztették, a fiamat azonban, ha már arra jártak, megállították és megbüntették, mert nem volt rajta láthatósági mellény. Az egyik rendőr megkérdezte, ismeri-e a motorost. A fiam nemmel felelt, mire a rendőr: „Akkor köszönje ezt a motoros barátjának”. És a lehetséges maximumot, ötvenezer forintos büntetést szabott ki.
A büntetés mértéke azonban szerintünk aránytalan a tett súlyához képest. Felülvizsgálati kérelmet nyújtottunk be, de a siófoki rendőrkapitányságon elutasították!" A részletes írás itt olvasható.

A cikk írója-Fónai Imre-még egy nagyon igaz és érdekes kommentárt fűzött hozzá:
"Komoly visszatartó erőt jelentenek a tetemes bírságösszegek, ezért aztán a közúti szabályszegések száma is csökkenőben. Ebből pedig az következik, hogy egyre nehezebben „teljesítik” a rendőrök az elvárt bírságbevételt. Ilyen előírás persze, mint azt a márciusi hóviharos, furgonos eset taglalásakor is megtudhattuk, hivatalosan nincsen. Csakhogy akkor is idéztük a korábbi rendőrségi vezetőt, aki szerint „bizony számon lett kérve az a kapitányság, amelyik e téren elmaradt a többitől”.
Figyelmeztetés, arányosság, emberség, jóindulat-mindezzel aligha összeférő szép szavak. "
Megosztotta: Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.