Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. június 29., szombat

Tömegverekedés a debreceni menekülttáborban pénteken délután !

Tömegverekedés tört ki a Sámsoni úti menekülttáborban a dehir.hu értesülései szerint. A helyszínre több rendőrautó érkezett,kommandósokat is bevetettek s a mentősöket is ki kellett hívni. A verekedők szétválasztására és a rend helyreállítása érdekében a készenléti rendőrséget is kivezényelték a menekülttáborba.
A mentőszolgálat vezetője elmondta, egy súlyos és négy könnyű sérültet kellett kórházba szállítani, mindegyiküket a Kenézy Kórház baleseti sebészetére vitték.
Egyelőre nem lehet tudni, miért tört ki a verekedés, a rendőrség még nem adott hivatalos információt az esetről. Helyszínen tartózkodók arról számoltak be, hogy rengeteg rendőr tartózkodik a tábornál, húsznál is több rendőrautó érkezett ki, s egyre többen vannak. A tábor területén belül sorfalat álltak a rendőrök, s csak azokat az embereket engedték be, akik oda tartoznak. A rendőrök arra is gondosan ügyeltek, hogy senki ne lásson semmit az utcáról.

Mint ismeretes, az Európai Unión megváltoztatta a menekültstátuszt kérőkkel kapcsolatos szabályozást, ennek értelmében a határátlépők nem utasíthatóak ki, és nem is lehet őket őrizetbe venni (?) a legfeljebb 30 plusz 60 napos procedúra idejére. A debreceni befogadóállomáson elsősorban emiatt a szabály miatt már hónapok óta áldatlan állapotok uralkodnak, rendszeresek a verekedések, ráadásul a menekültek többször követtek már el bűncselekményeket a város különböző pontjain.
A polgármester nyilatkozata :

Megosztotta:Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.