Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. június 26., szerda

Volt Sámsonkerti képviselő...

...a bíróság előtt! 
A vád vesztegetés. A korábbi polgármester-jelölt állítólag 2 milliót kért a kampányhoz – ingatlanok vételárából.
A Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint az első- (M. Attila Gyula) és a másodrendű vádlottat (P. Elek) a 2006-os önkormányzati választáson a hajdúsámsoni képviselő-testület tagjaivá választották.
Az elsőrendű vádlott alpolgármesteri feladatokat is ellátott, illetve ő volt a képviselőtestület legnagyobb frakciójának vezetője is. Az ügyészség megállapította, hogy a 2010-es választások közeledtével, 2009 elején a másodrendű vádlott a frakcióban és a képviselőtestületben is egyre erőteljesebben szorgalmazta, hogy induljon el a választási programjukban szereplő sámsonkerti egészségház megvalósítása!
2009 májusában ennek hatására egyhangú határozatot hozott a testület arról, hogy a Hajdúsámsonhoz tartozó Sámsonkertben komplex módon fejlesztik az egészségügyi alapellátást: felnőtt és gyermek háziorvosi rendelőt, valamint anya- és kisgyermek tanácsadót hoznak létre. Az önkormányzat két verzióban gondolkodott: vagy az iskolaudvar egy részén épít egy új létesítményt vagy egy meglévő ingatlanban alakítja ki. 
Az önkormányzat hirdetményt tett közzé, amelyre jelentkezve V. A. felajánlotta ikerházi, 131 négyzetméteres házát. Az ikerház építője egyébként a másodrendű vádlott volt; az ikerház másik fele az ő lánya tulajdonában állt.

 

Visszakért volna 1-1 millió forintot

Az építész-tervező szemrevételezte V. A. lakását, majd megállapította, hogy egymagában nem lenne elegendő az egészségügyi komplexum kialakításához, viszont az ikerház másik felével együtt már igen. A szakvéleményre tekintettel P. Elek lánya is felajánlotta házát az önkormányzatnak. Közben az önkormányzati választások egyre közeledtek és M. Attila Gyula, aki pártja polgármester-jelöltje is volt, igyekezett pénzt szerezni a kampányhoz. A vádhatóság szerint azt tervezte, hogy az egészségházhoz felajánlott két ingatlan tulajdonosaitól is visszakér...Folytatás ITT !
 Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.