Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. július 7., vasárnap

A ketrecbe zárt "másság"...

Hatalmas rendőri készültség mellett véget ért a Pride Budapesten szombaton...


Haladó szellem, másság, tolerancia, modernizmus, demokrácia...?
(...vagy csak egyszerűen provokáció?)

Jelentős forgalomkorlátozások voltak a fővárosban a felvonulás miatt, a lezárások a közúti és a közösségi közlekedést, valamint a gyalogosforgalmat is érintették. A rendezvény idején kordonokkal lezárták az Andrássy utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Alkotmány utcát is.
 
Az Origó tudósítója egy leszbikusságával nyíltan kérkedő osztrák európai parlamenti képviselővel is összefutott. Ulrike Lunacek már több európai Pride-on részt vett, és azt panaszolta, hogy például a bécsi és budapesti felvonulás között az a legnagyobb különbség, hogy Ausztriában a kormány és a városvezetés is támogatja a rendezvényt, míg itt Magyarországon szerinte a szervezőknek meg kell küzdeni a vezetők ellenérzéseivel, (szerencsére-a szerk.) ami nagyon meglepte.

 Ulrike Lunacek sajátjai között egy 2006-os bécsi b...parádén

 A menet az Olimpia parkba ért véget, amelyet hermetikusan kordonnal zártak körül. Mégsem lett állatkert jellege a dolognak, a kordon mögül senki nem bámulhatja a Pride résztvevőit, mert a rendőrségi zárás egy-két utcányira volt a helyszíntől. Viszont aki szimpatizáns, utólag már nem csatlakozhatott, mert a kordonon senkit nem engednek át. Csak azok lehettek ott, akik a menettel együtt vonultak,-írta az index.hu

Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.