Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. július 9., kedd

Ennyit a hatályos törvényekről és annak betartásáról!

Az alábbi történetet P. Zsolt  nevű olvasónk küldte,köszönjük.

"A múlt héten, érdekes jelenségre lettem figyelmes Debrecenben. A lemenő nap fényében, előttem kb. 80 méterre  egy jellegzetes fényvisszaverős kék lámpás, autó állt keresztbe az úton, egy régi Skoda 120 autó \ csoda\ előtt. Én is megálltam. 
Kíváncsian vártam a fejleményeket, de a fényvisszaverős autóból megdöbbenésemre csak két kopasz, talpig feketébe öltözött alak ugrott ki.

Akiken nem is volt a jellegzetes rendőri ruházat... Csak két kitűző.

Akkor ébredtem rá, hogy ez nem is rendőrségi akció, hanem csak két, magát rendőrnek képzelő biztonsági őr akciója. Ámbár az ordításuk szinte magáért beszél, hogy ők is azon emberek közé tartoznak, akik nem tudják magukat túltenni azon, hogy valaha még rendőrök lehettek és most \ csak\ biztonsági őrként kell így dolgozni... Az áldozat?

A megszeppent skoda vezetője, egy sok évet megélt idős bácsi (60-70 év között), aki csak később tudta meg, amikor a két műrendőr ajtót becsapva elszelelt, hogy ő bizony azt hitte vétett a rend őrei ellen, amikor nem adta meg az elsőbbséget (bár neki volt) az utcából kivágódó IPR-XXX frsz fényvisszaverős, megkülönböztető kék lámpát is tetejére kirakó autónak!

A mai magyar törvények szerint a kék lámpa is engedélyhez kötött, és vagyonvédelmi cég autóján nem használható!
Még kikapcsolt állapotban sem! Sőt, a rendőrségi autók látványterve védett, de mégis már napi szinten látható, hogy a biztonsági járőrök autó dekorációja megtévesztésre mégis okot adhat.

Persze, lehetetlen ilyen legálisan is rendőrautónak látszó járművet üzemeltetni, aki ilyet akar, annak a látványtervet engedélyeztetnie kellene az NKH-val. (Igaz hogy nálunk már minden "Nemzeti",még a trafik is.-a szerk.) De, mivel a speciális, kék, piros és sárga, fehér fényvisszaverő fóliák alkalmazását, csak a rendőrségi autókon engedélyezi a törvény, ezt elvileg képtelenség átverni...gyakorlatilag át lehet, illetve egyeseknek még szabad!

Ámbár annyira szigorú a szabályzás, hogy a fólia felhasználását indokolnia kell a dekoráló cégnek, és a végén el kell számolnia a maradékkal. De, mint látható napi szinten Budapesten, Debrecenben is egyre több a jogsértő autófeliratozás, bár az is igaz, hogy ezzel a törvényalkotók sem törődnek, hiszen az adott cégek vezetősége 99%-ban éppen a volt rendőrökből kerül ki, akiknek láthatóan mai napig is büntetlenül mindent szabad!....szabad? "
 Szerk:Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.