Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. július 11., csütörtök

Győri ETO FC,Tel-Aviv július 17 !

A Győri ETO FC a hivatalos honlapján megjelentetett közleményben hívja fel a szurkolók figyelmét arra, hogy a Maccabi Tel-Aviv elleni július 17-i Bajnokok Ligája (A Tel-Aviv mióta európai csapat?-a szerk. )-selejtezőn milyen biztonsági intézkedések várhatók annak érdekében, hogy ne ismétlődhessenek meg a tavalyi Magyarország–Izrael nemzetközi felkészülési mérkőzés alatt tapasztalt incidensek. Az alábbiakban e közlemény olvasható:

„Klubunk a mérkőzés előtt úgynevezett preventív intézkedéssorozatba kezdett, ami több elemet is tartalmaz. Kezdeményeztük, hogy a mérkőzést kiemelt biztonsági fokozatúvá minősítésék a rendőrségnél. Találkozót szerveztünk az MLSZ biztonsági szakembereivel, hogy a (tavalyi) Magyarország–Izrael mérkőzés tapasztalatait hasznosítani tudjuk, emellett felvettük a kapcsolatot Izrael budapesti nagykövetével.
Szurkolói ankétot szerveztünk, hogy tájékoztassuk drukkereinket, de ezen túlmenően szurkolói csoportjaink vezetőivel személyesen is egyeztetünk a játékszabályokról. Célunk, hogy a nem győri, ismerten rasszista szurkolókat és szurkolói csoportokat már a jegyvásárlás folyamatában kiszűrjük. Fontos, hogy a mérkőzésre kilátogató szurkolók ismerjék törekvéseinket, ezért országos, regionális és helyi napilapokban, rádiókban, televíziókban és online felületeken egyaránt felhívjuk a figyelmet a Fair Play fontosságára – és az azzal ellentétes magatartás következményeire.
Mindez azt jelenti, hogy a beléptetés folyamán emelt szintű, úgynevezett kétkörös beléptetés lesz, melynek során a személyzet alaposan átvizsgálja a ruházatot és a csomagot is. A behozható eszközöket, zászlókat, jelképeket hangsúlyosan figyeljük, így például folyamatosan tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy erre a mérkőzésre speciális szabályok érvényesek. Így például a hazai szektorba csak magyar nemzeti színű és zöld-fehér ETO-zászlóval lehet bejönni, míg a vendégszektorba izraeli és Maccabi-klubzászlókkal. ...Más típusú zászló – pl. Nagy-Magyarországot ábrázoló vagy Árpád-sávos zászló, vagy felirattal ellátott zászló – behozatala tilos erre a mérkőzésre.
A hangosbemondó a mérkőzés előtt és a szünetben is felhívja a figyelmet a sportszerű szurkolásra, emellett minden szektorban, a kötelezően előírt biztonsági létszámon felül két-két fő azzal foglalkozik majd kizárólag, hogy a nem kívánatos szurkolói megnyilvánulásokat kiszűrje, a nem a Fair Play szellemében szurkoló egyéneket a szektorból kivezesse. Ez az említett extra létszámú biztonsági személyzet piros színű megkülönböztető szerelésben, „SAY NO TO RACISM" feliratú felsőruházatban végzi tevékenységét, csoportonként egy-egy kézi kamerával rögzítve a nemkívánatos eseményeket, a könnyebb rendőri beazonosítás végett.
Fontosnak tartjuk, hogy saját biztonsági szolgálatunk megfelelően tájékozott legyen, ezért számukra az UEFA F.A.R.E program ajánlásai alapján képzést tartunk. Folyamatosan egyeztetünk az ellenfél csapatának testőreivel, illetve az ellenfél szurkolóit kísérő saját biztonsági szolgálatukkal. A mérkőzést megelőző napon, illetve a mérkőzés napján szervezett biztonsági értekezletet tartunk, valamint az operatív jellegű intézkedéseknél (azonnali kiemelés, nézőtérről eltávolítás stb.) egyeztetünk a rendőrség képviselőivel.
A mérkőzést követően a vendégszurkolók a stadiont izolált kivezetéssel hagyhatják majd el, illetve a mérkőzés után biztonsági megbeszélést tartunk, hogy a tapasztalatokat közösen szűrjük le, és értékeljük az elvégzett munkát. Bízunk benne, hogy a fent leírt intézkedéscsomag az elérhető összes preventív és operatív jellegű intézkedést tartalmazza, amelyek elvégeztével maximálisan meg tudunk felelni a... (!) hazai és nemzetközi biztonsági előírásoknak."
 Hívatkozás;www. eto.hu
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.