Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. július 4., csütörtök

Ismét a Kúria előtt a devizahitel-ügy !

A Kúria múlt hétről mára halasztotta a devizahiteles perrel kapcsolatos döntését. (vajon mire várva...?-a szerk.) A tárgyalás délután kettőkor kezdődik. A felperes hitelfelvevő szerint érvénytelen a hitelszerződése, mivel az OTP a devizaárfolyam különbözetet nem tüntette fel azon költségként (jóllehet a THM számításánál figyelembe vette).

A tét a szerződés érvénytelenítése, illetve az eredeti állapotok visszaállítása. Utóbbi különösen érdekes helyzetet vet fel, hiszen mind a hitel alapját képező devizaárfolyam, mind a jelzálogként használt ingatlan árfolyama jelentősen különbözik az évekkel ezelőtti szinttől. Ugyan a magyar nem precedens jog, de a többi bíróság mankóként használhatja a Kúria döntését ez ügyben - mondják az Equilor elemzői. A PSZÁF elnökének Kúriához intézett levele szerint egy kedvezőtlen döntés szélsőséges esetben, bankpánikhoz, és így akár államcsődhöz is vezethet.
A forrás hírt (orientpress.hu) megosztotta; Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.