Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. július 11., csütörtök

Itt az újabb "ajándék" a trafikosoknak!

Budapest - Itt az újabb pofátlanság a nemzeti dohányboltok körül! A trafikokban éjjel is lehet venni alkoholt, míg a szomszédos éjjel-nappali üzletekben nem, azokon a helyeken, ahol azt az önkormányzati rendelet tiltja.


 Az egyiknek szabad, a másiknak nem A Rákóczi úton lévő dohányboltban éjjel is lehet alkoholt árulni, az alig öt méterrel arrébb lévő ABC-ben ezért súlyos büntetés jár! (Kép;Blikk)

A Blikk kiderítette, hogy a dohányboltok teljes joggal árusíthatnak éjszaka is szeszes italokat, mégpedig Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár javaslatának köszönhetően, amelyhez később csatlakozott Papcsák Ferenc zuglói polgármester is. Az előterjesztésükre az Országgyűlés kormánypárti többsége kivette a nemzeti dohányboltokat a kereskedelmi törvény hatálya alól, (?) az önkormányzatok pedig e törvény felhatalmazásával korlátozhatják boltok nyitva tartását és a szeszes ital árusítását. Így, a többi bolttal ellentétben, nem is írhatnak elő semmit sem a trafikoknak. Lázárék nem indokolták meg, hogy miért volt szükség kivételt tenni a trafikokkal. Kerestük Lázár Jánost, akinek munkatársai csütörtökre ígértek választ.

A Blikk által megkérdezett önkormányzatok tehetetlenek a helyzet miatt. – Jelenleg nincs olyan törvényi felhatalmazás, amely a dohányboltokkal kapcsolatos korlátozás bevezetésére jogosítaná fel az önkormányzatokat – hívta fel a Blikk figyelmét a VII. kerületi önkormányzat.

Ha a kereskedelmi törvény hatálya nem vonatkozik a dohányboltokra, akkor nem érvényes rájuk a kereskedelmi törvény alapján hozott önkormányzati rendelet sem – tájékoztatott a IX. kerület, amely szerint a trafikokat csak az adóhatóság ellenőrizheti, az önkormányzat nem.

(Népszavazást tarthatnak a dohánytermékek kereskedelmi árrésének mértékéről, miután az Országos Választási Bizottság (OVB) tegnap jóváhagyta a kezdeményezést. Kétszázezer érvényes támogató aláírásra van szükség ahhoz, hogy a kezdeményezésről – az Országgyűlés számára kötelező erejű – népszavazást lehessen tartani. A javaslat értelmében az árrés 3,33 százalék lenne. A parlament döntése értelmében az árrés jelenleg 10 százalék, vagyis a csökkentés kemény érvágást jelentene a most indult trafikosoknak. )
Forrás; Blikk
Szerk;Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.