Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. július 16., kedd

Jó hír a magyar netezőknek !

"Nemrég a névleges netsebesség - amit hirdetnek - és a garantált sebesség - amit biztosan minimálisan megkapunk – között hatalmas szakadék tátongott.
A panaszok hatására az NMHH szigorított a szabályozáson, ma már csak azt írhatják ki, amit tényleg garantálni tudnak, függetlenül a körülményektől. Az adatok azt mutatják, hogy bármennyire gyakran találkozzanak is ezzel a jelenséggel a magyar internetezők, európai viszonylatban még mindig meglehetősen szerencsésnek mondhatóak, közel annyira mint az Egyesült Államokbeli netezők – mondta Solt Ádám az internetet.hu szakértője.
Az Európai Bizottság által nemrég elvégzett kutatás azt mutatja, hogy az Európai Unió területén a netezők körülbelül a negyedével kisebb sávszélességhez jutnak csak hozzá, mint amennyit a szolgáltatók ígérnek reklámjaikban. Magyarországon az előfizetők nagyjából 90%-át kapják meg annak a sebességnek amire előfizettek, ami az EU-átlaghoz képest kimagasló eredmény. Összehasonlításképpen: az Egyesült Államok szolgáltató a reklámozott sebesség átlagosan 97 százalékát képesek biztosítani" -olvasható a hvg.hu oldalán.

(A hírhez annyi megjegyzésem lenne,hogy Sámsonkertben is van olyan szolgáltató amely 
5 Mbit/s-os netet ajánl,de az elérhető max.sebessége csak 3Mbit/s,vagy egy kicsit kevesebb.Nem beszélve arról,hogy a folyamatos letöltésnél még ezt a sebességet is kb. 10 másodperc után lefelezi,mondván a letöltés "illegális"(?)!  Kérdezem én honnan tudja a szolgáltató megállapítani,hogy én pl-ul egy legális fájl megosztón -Youtube- egy HD videót nézek,vagy esetleg egy "illegális" zenét töltök le? Van e egyáltalán joga ehhez?  
Nos itt felmerül az a kérdés is,hogy ez már nem a  fogyasztó -felhasználó- becsapása,megkárosítása?-a szerk.)
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.