Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. július 11., csütörtök

Új agyat növeszt...

...a levágott fejű "féreg" !  
(Minő hihetetlen tulajdonság ez az abszolút regenerálódási képesség! Akkor e szerint ezek a "férgek" kiirthatatlanok?Mi lesz veled emberiség!-a szerk.)

Vannak olyan dolgok, amiket egyszerűen nem lehet elfelejteni, ami egy "féreg" esetében akkor is igaz, ha levágják a fejét. A Tufts Egyetem kutatói megállapították, hogy a Planaria néven ismert apró, sárgás színű laposféreg, amit előszeretettel tanulmányoznak hajmeresztő regeneratív tulajdonságai miatt, egészen meglepő módon tudja visszanöveszteni a testrészeit. Miután levágták a fejét és a nyakát, a teste még az agyat is pótolni tudja, amellyel gyorsan újratanulhatja elvesztett tudását.

fereg1
 Fotó: theverge.com
Ezek a kis "férgek" utálják a nyílt terepet és a fényt, de a kísérletben szereplő példányokat betanították, hogy a kellemetlen terepviszonyokkal dacolva is... folytatás Itt !
Szerk;Posta S. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.