Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. augusztus 6., kedd

Érted !? „A cigánybűnözés nem kriminalisztikai, hanem politikai terminus”

Egy debreceni hírportál kérése olvasói illetve kommentelői felé!

"Tekintettel arra, hogy a Cívishír rendszeresen foglalkozik a Tolvajkergetőkkel, azaz a debreceni csoport minden egyes fogását közzé tesszük a portálon, ezzel is támogatva a tevékenységüket, fontosnak érezzük közölni a társaság állásfoglalását! A "cigánybűnözés" folyamatos felemlegetése és a kommentekben történő rendszeres cigányozás késztette ennek megírására a csoport vezetőit."

 (Fotó: illusztráció)

A Tolvajkergetők nem politikai szervezet, és érintőlegesen sem politizálunk. A cigánybűnözés fogalma pedig jelenleg nem kriminalisztikai, hanem politikai terminus.
Éppen ezért a Tolvajkergetők soha nem utalnak az elkövetők származására, csak ha az valamilyen okból releváns a bűncselekménnyel kapcsolatban. Így például a tavalyi filmsorozatban egyszer hangzik el a "roma" szó, egy személyleírás részeként, amit egy tanú adott. Hasonló kontextusban a következőben is elő fog fordulni.
Bár egyes bűnözők szociokulturális hátterét mi is látjuk, és azzal is tisztában vagyunk, hogy vannak olyan hiteles felmérések, amelyek bizonyos előítéleteket sajnálatos módon alátámasztanak, mégsem szeretnénk, ha a szervezetünk álszent felforgató csoportok céltáblájává válna. Ezért megkérjük egyes, magukat rendszeresen elgaloppírozó kommentálóinkat, hogy a cigányok iránti ellenszenvüket ne itt fogalmazzák meg. Különösen ne akkor, ha az elkövető jól láthatóan nem is cigány."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.