Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. augusztus 26., hétfő

Frekvenciaváltozás ! Téged is érinthet !

Frekvenciacserék végrehajtását rendelte el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 19 digitális földfelszíni televíziós adónál !

 Kép;AH. Zrt

A cseréket, amelyek érintik az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételét is, az Antenna Hungária (AH) Zrt. szeptemberben végzi el. A közlemény szerint az Európai Unió határozatának megfelelően, a "digitális hozadék" sáv felszabadítása miatt folytatja a 790-862 MHz-es (UHF 61-69 csatornák) frekvenciatartomány kiürítését az NMHH.

A folyamat első lépcsőjeként rendelte el a 19 digitális földfelszíni televíziós telephelyen a frekvenciacserék végrehajtását a hatóság.
Az összesen 32 frekvenciát érintő cserék során az érintett körzetekben a változást követően újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket. A készülékek többségénél manuálisan kell elindítani az újrahangolást, ha a néző azt tapasztalja, hogy egyes csatornák nem jelennek meg a csatornalistában - hívja fel a figyelmet AH.
A frekvenciacserék nem érintik a digitális adók lefedettségi területét, tehát nem szükséges a vevőantenna pozíciójának, irányának megváltoztatása.
A munkák miatt néhány órán át szünetel majd a digitális sugárzás-olvasható a Mindigtv.hu honlapján,ahol részletes leírás található az átállásról!
Szerk;Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.