Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. augusztus 14., szerda

Háttérhatalom irányítja Magyarországot?

"A magyarok 42 százaléka szerint valójában nem a kormány irányítja az országot, hanem valakik a háttérből mozgatják a szálakat."
(Egy idézet, ami Voltaire francia költő és filozófus tollából származik talán némi magyarázatot ad erre:- 
"Ha tudni akarod ki uralkodik feletted, egyszerűen találd ki, hogy kit nem szabad kritizálni! "-a szerk.)

"Ennél némileg kevesebben - 36 százalék - voltak ezzel ellentétes véleményen - olvasható a Political Capital Institute felméréséből.
Mint írták, ez a vélekedés minden csoportban elterjedt, ugyanakkor leginkább azok körében, akik inkább a társadalom kevésbé előnyös helyzetű csoportjaiból kerülnek ki.

Az összeesküvés-hívők nagyobb arányban találhatók meg a férfiak és a szakmunkások körében, illetve a vidéki városok lakói között. A munkanélküliek körében szintén nagyobb arányban találunk olyanokat, akik szerint valamiféle kormány mögötti háttérhatalom irányítja az országot. A kutatás szerint a pártok szavazótáborai között éles eltérések tapasztalhatók. A Jobbik szavazói körében a legelterjedtebb (68 százalék) az az elmélet, miszerint valójában nem is a kormány irányít. Őket követik az LMP (52 százalék), az MSZP (49 százalék), a Fidesz (43 százalék), majd az Együtt-2014 (32 százalék) szavazói.
A fideszesek számára, akik szerint nem a kormány irányítja az országot, a párt "szabadságharca" éppen a háttérhatalom gyarmatosító törekvései elleni küzdelemről szól.A jobbikosok azonban pártjukkal és annak szellemi holdudvarával összhangban hajlamosabbak azt gondolni, hogy "Magyarországot a háttérhatalom kormányozza", és a kormány csak ezen háttérhatalom helytartója - olvasható az anyagban.
A kutatás szerint a pártválasztók 47 százaléka egyetért azzal az állítással, hogy"...tovább itt olvashatod!
Forrás:civishír
Szerk:Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.