Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. augusztus 6., kedd

Kinek járnak az alapvető jogok?

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő nyílt levélben fordult Szabó Máté Ombudsmanhoz melyben azt kifogásolja, hogy sok esetben nem érvényesülnek mindenki számára az alapvető jogok, sőt!

"Tisztelt Szabó Máté Ombudsman Úr!
Örömmel írnám a megszólításhoz, hogy az Alapvető Jogok Biztosa, azonban ezt nem tehetem, mert tevékenysége és megnyilvánulásai egyrészt nem mindenki számára egyformán biztosítják, és sok esetben nem is az alapvető, hanem extra jogokat.

Augusztus 4-én közzé tett írásában többek között azt tartja aggályosnak, hogy a szociális támogatás feltételeként előírhatják és ellenőrizhetik, a kérelmező lakásának vagy házának, udvarának, kertjének, a kerítéssel kívül határos területnek tisztán tartását, az ingatlan állagának és rendeltetésszerű használhatóságának, valamint higiéniai állapotának biztosítását. 
Ön szerint az állam szükségtelen módon és aránytalan mértékben avatkozik be a kérelmezők magánéletébe, amikor vizsgálhatóvá teszi a külvilág elől elzárt udvar, a lakásbelső állapotát és hogy mindez az emberi méltósághoz való jogot is sérti.
Ombudsman úr ezzel szemben egyáltalán nem aggódik azoknak az embereknek az alapvető jogaiért, emberi méltóságáért, akik a házukat, portájukat nem rendben tartó segélyigénylők szomszédságában laknak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy immár másfél éve nem válaszol az AJB 3622/2012. számú panaszbeadványra. A panaszban választókerületem egyik lakosa kéri, hogy segítsen alapvető emberi jogait érvényre jutni, sőt megvédeni, csakúgy az egészséghez való jogát, a lakhatáshoz való jogát, emberi méltóságát.
Ugyanis egy deviáns életszokásokkal bíró család immár évek óta megkeserítik szomszédai, köztük a panaszos életét is: a rossz állattartási szokások és a higiénia hiánya miatt folyamatosan bűz áramlik felőlük, vele az élősködők, rovarok hada.(...) tovább itt olvashatod.

Ombudsman Úr!
Ön szerint ebben, és az ehhez hasonló, sok ezerszám létező esetben kinek az alapvető jogai szorulnak védelemre? Amikor valaki a saját területén csinál azt, amit akar, és ezzel teszi pokollá a szomszédok életét, akkor kinek a jogait kell védeni? És milyen eszközökkel tudná Ön ezt elképzelni? Ki mer-e Ön állni a többség jogaiért is?
Várom – vélhetően sok millió emberrel együtt – válaszát!
Bertha Szilvia"
A teljes levél ITT olvasható !
Megosztotta:Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.