Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. augusztus 17., szombat

Ostoba és dilettáns döntés...

...a roma gyilkosságok áldozatai hozzátartozóinak állami kárpótlása a Jobbik Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője szerint.

"A Jobbik országgyűlési képviselője szerint ez ismét a kettős mérce klasszikus esete. A szóvivő hangsúlyozta, hogy nem a szerencsétlenül járt családoktól sajnálják a támogatást, de ez a lépés szerintük ellenszenvet fog kelteni a teljes magyar cigánytársadalommal szemben !

Mirkóczki Ádám emlékeztetett arra, hogy miközben a Fidesz és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter rendszeresen arra hívja fel a Jobbik figyelmét, hogy áldozatok, gyilkosok és bűncselekmények között nincs különbség, addig a tárcavezető mostani döntése ezt cáfolja.
Az ellenzéki képviselő szerint az elmúlt évtizedben Magyarországon évente átlagosan 140 gyilkosság történt, az áldozatok eddig nem kaptak támogatást az államtól.
A kormányzat a mostani döntésével a lehető legrosszabbat tette a cigánysággal, hiszen ez az "integrációt" nem viszi előbbre, de a cigány-magyar együttélés körüli problémát tovább mélyíti és társadalmi szempontból katasztrofális üzenete van - mondta.
A Jobbik szóvivője szerint mostantól vagy minden gyilkosságban elhunyt hozzátartozójának fizessen az állam kárpótlást - származástól, vallástól függetlenül -, vagy senkinek.
Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a kormány kártérítést ad a 2008-2009-ben romák ellen elkövetett gyilkosságsorozatban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak."
Forrás hír; hvg.hu
Szerk:Barta P. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.