Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. szeptember 2., hétfő

A követendő példa !

Mint arról már korábban beszámoltunk Hajdúsámson Város Önkormányzata a város külterületén lévő termőföldek és zártkertek őrzése és védelme érdekében mezei őrszolgálatot kíván létesíteni 100 fő földtulajdonos írásbeli kezdeményezése alapján. (Egyébként jó lenne ezt az írást látni valahol,de eddig még nem sikerült!) Az eredeti hír itt olvasható.


Nos ez rendben is volna, ténylegesen sok a külterületeken, kertekben, -sámsonkertben is- a betörés, lopás és talán valóban szükség lenne a mezőőrre ha ez a köz érdekét szolgálná -bízzunk benne hogy így is lesz- és nemcsak egy betöltendő státuszt valósít majd meg.
A város honlapján olvasható hír szerint; "A mezőőr tevékenysége során együttműködik a rendőrséggel és az illetékes vadásztársasággal."-olvasható.
(Ha jól emlékszem a korábbi években volt már Hajdúsámsonban mezőőr de annak idején érdekes módon nem nagyon volt rá szükség. Akkoriban ahogy a régi öregek mesélték mikor este befejezték a kertben a kapálást a sor végén hagyták a szerszámokat és reggel mikor folytatták a munkát minden úgy volt ott ahogy este hagyták. Ezt ma már nem érdemes kipróbálni !  De változnak az idők és azóta változott a lakosság összetétele is! ) 
Szerk:Posta S.
A javaslatunk,hogy a kinevezett mezőőr,szolgálatba lépése előtt nézze végig ezt a videót !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.