Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. szeptember 3., kedd

A NOKIA telefonok tündöklése és...

Sok huzavona és a tárgyalások többszöri megszakadása után a Microsoft megvásárolta a Nokia telefongyártó részlegét. A megegyezés értelmében a Microsoft 3,79 milliárd eurót fizet a Devices and Services divízióért és további 1,65 milliárdért licencel Nokia-szabadalmakat, a teljes összeg 5,44 milliárd euró, amelyet a cég készpénzben fizet ki. Ezzel a felvásárlás számottevően olcsóbb lett, mint a Skype beolvasztása volt, akkor 8,5 milliárd dollárnak megfelelő euró cserélt gazdát. A felek szerint a felvásárlás 2014 első negyedévében, tehát legkésőbb márciusig lezárul. 
Ahogy a Skype esetében is, a Microsoft most is az Európában rekedt hatalmas készpénzállománya rovására vásárolt be, így az Amerikán kívül keletkezett profit repatriálásakor nem kell társasági adót fizetni.
A Microsofté lesz a...tovább itt olvashatod.

A tranzakció nyomán a Nokia, abban a formában, ahogy ismertük, -sajnos- megszűnik. A Microsoft veszi át a telefonok tervezésével, gyártásával, értékesítésével, marketingjével és támogatásával kapcsolatos összes feladatot, valamint mintegy 32 ezer alkalmazottat, köztük 18 ezernél is több gyári munkást.
Ezzel az eladással véget ért az európai mobilgyártás korszaka, már egyetlen jelentős európai mobiltelefongyártó sincs jelen a piacon. Pedig Európa vezette évtizedekig  ezt a piacot.
A 2013-as statisztika szerint a világ top-10 telefongyártójának listáját itt megtekintheted.
Szerk;Posta S. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.