Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. szeptember 23., hétfő

Izrael-ellenes tunéziai hackerek törték fel a Tilos Rádió honlapját ?


Valószínűleg tunéziaiak azok a hackerek, akik megtámadták a budapesti Tilos Rádió honlapját. Az archívum és a hangállományok kivételével az egész oldalt letörölték, és üzenetet hagytak Allah nevében. Az üzemeltetők új oldalt fejlesztenek, de előtte megpróbálják megtalálni a biztonsági rést, amit a behatolók kihasználtak.
Hétfő hajnalban vették észre a felhasználók, hogy baj van a tilosradio.hu-val. Valószínűleg Izrael-ellenes tunéziai hackerek szúrták ki maguknak az oldalt, az üzemeltetők szerint valamilyen félreértésről lehet szó.

A támadók meghagyták saját weboldaluk címét, ami tele van vírussal. A hackercsoport Facebook-oldalának több mint 40 ezer követője van, ott dicsekednek el azzal, milyen oldalakat sikerült megbénítaniuk eddig.
A Tilos honlapjáról elérhető archívumhoz és hangfile-okhoz nem tudtak hozzáférni, azok megmaradtak. Egy indexhonlap van most a régi helyén, ahol online hallgatható a rádió, és visszaállították a Tilos chatet is.
Az üzemeltetők próbálják betömni az oldal biztonsági réseit. Reggel írtak a hackereknek is, (?) hátha elárulják, hol tudtak behatolni a rendszerbe. Válasz eddig nem jött.
A feltört oldal helyett a tervek szerint új és biztonságosabb oldalt fejlesztenek, a hallgatók, látogatók ötleteinek felhasználásával. Már jelentkezett is a stábnál olyan hallgató, aki felajánlotta, hogy segít a programozásban – közölte a webmester.
A HVG nyomán.
Barta P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.