Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. szeptember 2., hétfő

Becsengettek az iskolákban.

A mai nappal megkezdődött az idei tanév, ami az új Nemzeti Alaptanterv bevezetése miatt (-és ismét egy "nemzeti",remélhetőleg nem úgy fog teljesülni,mint a "nemzeti trafikok"-a szerk.) számos változást hozott magával az általános és középiskolákban.
A köznevelési államtitkárság szerint társadalmi igényeket elégít ki a kötelező délutáni foglalkozás bevezetése az általános iskolákban. 
Az új rendelet értelmében az iskolában 16 óráig foglalkozásokat kell szervezni a gyerekeknek, 17 óráig pedig felügyeletet kell biztosítani számukra. Ez minden évfolyamra vonatkozik. A programokat az igazgató szervezi, melyek a korrepetálásoktól kezdve lehetnek különböző szakkörök, tanulószoba, kirándulások vagy tehetséggondozás, de lényegében bármire lesz lehetőség.
Az étkezést a szülőknek kell fizetni, a rászoruló családok az önkormányzattól kaphatnak támogatást. A szülők kérésére az igazgatók felmentést adhatnak a diákoknak a foglalkozások alól, lényegében bármilyen indokkal, így a gyerek akkor is kaphat felmentést, ha otthon van a nagyszülővel, vagy bármilyen délutáni különórája van, például nyelvtanfolyam.

Az állami iskolákban szeptember 1-től bevezetik a kötelező hittan- vagy erkölcstan órákat. Ezek az órák az iskolán kívül is megtarthatóak. (?) Amíg az erkölcstan tantervét központilag határozzák meg, a hittan nem lesz a kerettanterv része. 
A hittant és erkölcstant heti egy órában lesz kötelező megtartani mostantól az elsősöknek és az ötödikeseknek. A szülők választása alapján az elsősök 52%- fog hittanra, 48%-a erkölcstanra járni.
Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.