Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. szeptember 27., péntek

Telefonba mondták,hogy ők gyilkoltak.


Terhelő tanúvallomásokra, tárgyi bizonyítékokra, szakértői véleményekre és lehallgatott telefonbeszélgetésekre alapozta az 56 éves id. Burka Ferenc és a 36 éves ifj. Burka Ferenc ellen a Debreceni Ítélőtáblához benyújtott perújítási indítványát a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség. A vádhatóság a gyilkosság alól felmentett apát és fiát társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolja, az ítélőtábla az iratokat új eljárás lefolytatására már megküldte az illetékes bíróságnak.

Mint ismert, a két férfit azzal vádolták, hogy 1999-ben a Hajdú-Bihar megyei Újszentmargitán egy férfit megöltek és kiraboltak: elvittek tőle egy kis értékű tévéantennát, amelyet az akkori nyomozás során nem sikerült fellelni. 2002-ben a fiút 15 évi, az apát 13 évi fegyházra ítélték, de 2003-ban a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az ítéletet, s új eljárásra kötelezte a bíróságot. 2005-ben a vádlottakat "bizonyítottság hiányában" felmentették, ezt a Debreceni Ítélőtábla 2006-ban helybenhagyta.

A két "fiatalt" közel hat év elteltével helyezték szabadlábra. Ezután a Zeke László debreceni ügyvéd által képviselt egykori elítéltek kártalanítási pert indítottak az állam ellen, s "indokolatlan" börtönbüntetésük miatt a Magyarországon valaha megítélt legmagasabb összegű állami kártalanítást kapták: az apának 20 millió, fiának pedig 25 millió forintot ítéltek meg.

Az ügyben idén tavasszal kerültek elő újabb bizonyítékok. A perújítási indítványban említett, titkosszolgálati módszerekkel rögzített telefonbeszélgetésekben elhangzik: az egyik tanú emlékezteti ifj. Burka Ferencet, hogy embert öltek, mire a férfi rá akarja venni, hogy erről ne beszéljen. Lehallgatták id. Burka Ferencet is, aki a feleségéről közli, hogy „ugyanúgy bűnös, minden nyomot eltüntetett, falazott”.
A forrás és a teljes hír itt olvasható.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.