Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. szeptember 17., kedd

Védd magad...

...az internetes "támadások" ellen !

 Az átlagosnál némileg szélesebb körű informatikai ismeretekkel rendelkezők számára évek óta nem titok, hogy a hirdetőcégek minden lehetséges trükköt bevetnek az internetezők profilozására, ráadásul az összegyűjtött információkat a személyre szabott saját reklámok megjelenítésén túl harmadik feleknek is értékesíthetik. A tulajdonképpen kémkedő vállalatok természetesen nem győzik hangsúlyozni ezen adatok anonimitását, azonban ha valóban azok lennének, akkor nyilván számukra sem érnének sokat.

A problémára közvetett módon a nagyközönség figyelmét Edward Snowden dokumentumai (pontosabban a belőlük kerekedett botrány miatti ellenintézkedések) hívták fel, így minden eddiginél többen tisztában vannak azzal, hogy a netezésük során egy láthatatlan iparágat tartanak el. Természetesen a népszerű böngészők szinte mindegyikéhez érhetőek el hatékony követést és profilozást szinte lehetetlenné tevő kiegészítők, ám ezek felkutatása és beállítgatása nem feltétlenül mindenki számára magától értetődő.
Különösen az utóbbiak táborát gyarapítóknak jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis a Hidden Reflex elérhetővé tette az Epic Privacy Browser (a továbbiakban csak Epic) nevű webböngészőjét, amely már gyárilag úgy lett beállítgatva, hogy minél hatékonyabban anonimmá tegye a felhasználót.

Az alapjáraton mindig inkognitó üzemmódban működő böngészőben az említetteken túl egyetlen komoly érdekesség található, ez pedig a Hidden Reflex saját fejlesztésű magánszféra-védelmi kiegészítője: itt kapcsolható ki- és be a harmadik felektől származó sütik blokkolása, a beépülőmodulok használata, a HTTPS adatkapcsolat kényszerítése (amennyiben a meglátogatott szerver támogatja), a Do Not Track, a reklámcégek kiszolgálóinak blokkolása.

 Összességében elmondható,hogy kiváló eszköz a privát szféra védelmére, a teljes ingyenességét figyelembe véve pedig tökéletes „vétel”.
Hírforrás;pcworld.hu
Szerk:P.S

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.