Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. október 7., hétfő

A leleményesség határtalan...


Az emberi leleményesség (mint ahogy a hülyeség is) nem ismer határokat, amelyet kiválóan bizonyít  hogy az Egyesült Államokban már évek óta jól menő, ám nyilvánosságot csak The New York Times szombati cikke kapcsán kapott üzletág. Közismert tény, hogy a letartóztatáskor a rendőrség az ujjlenyomatok rögzítése mellett profilból és szemből fotókat is készít, ezek ráadásul kormányzati portálokon keresztül bárki számára elérhetőek, hiszen közérdekű információnak számítanak.

Ezzel visszaélve a Times cikke szerint gombamód szaporodni kezdtek fotókat gyűjtő portálok, amelyek kizárólag akkor hajlandóak eltüntetni a képeket, ha a kínos helyzetbe hozott személy kinyitja a pénztárcáját; a törlés ára 35 dollártól több százig terjed. Enélkül az érintettek nevére keresve az interneten jó eséllyel az elsők közt ugranak be a legálisan zsaroló weboldalak, ezen állapot például álláskereséskor nem kifejezetten előnyös.

Fontos megemlíteni, hogy a „mug shot” néven emlegetett fotók megléte csupán a letartóztatás tényét bizonyítja, a gyilkosoktól a füves cigarettát birtoklókon át egészen a rossz időben rossz helyen tartózkodó ártatlanokig bárkiről készülhet efféle kép.

A Times cikke komoly lavinát indított: a Google hátrasorolta a weboldalakat, míg a MasterCard, Discover, American Express és PayPal ígéretet tettek a legális zsarolásból élő vállalatoknak való pénzutalás megnehezítésére. A beszámoló szerint számos per van folyamatban az oldalak ellen, továbbá egyes államok már próbálják ellehetetleníteni az adatok ilyen jellegű felhasználását.
Forrás hír:nytimes.com 
Szerk; Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.