Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. október 8., kedd

Na ez nagyszerű... amikor a "fagyi visszanyal".

Próbavásárlást tartott a NAV néhány álruhás ellenőre egy vidéki ügyvédnél. A jogász az adásvételi szerződés ügyében minden tekintetben szabályszerűen járt el. Amikor az ellenőrök felfedték magukat és visszakérték a pénzt, az ügyvéd kerek perec nemet mondott.

Próbavásárlást tartott a NAV egy vidéki ügyvédnél. Miután adásvételi szerződést írattak vele, és ő mindent a szabályoknak megfelelően végzett el, az adóellenőrök visszakérték a pénzüket. Az ügyvéd viszont nem adta vissza a szerződés árát, mert mint mondta, megdolgozott a pénzért – írta a Blikk egy belső használatra szánt ügyvédi körlevél alapján.
Az ügyvéd az inkognitóban járó NAV-osok megbízására adatkezelési nyilatkozatot vett fel, energetikai tanúsítványt ellenőrzött, friss tulajdoni lapot szerzett be, adásvételi szerződést írt, majd számlát is adott.
Az ellenőrök akkor fedték fel magukat, amikor nekiállt, hogy földhivatali beadványt írjon. Miután jegyzőkönyvezték, hogy mindent rendben találtak, visszakérték a munkadíjat.
Az ügyvéd erre kerek perec nemet mondott, arra hivatkozva, hogy megdolgozott a pénzéért, és az ügylet, amiben megállapodtak, létrejött. Azt viszont nem tudni, mi a történet folytatása.
A NAV nem nyilatkozott az ügyben, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke pedig azt mondta, az ügyvéd a megbízás döntő részét teljesítette, ezért a munkadíj arányos része jár neki.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.