Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. október 10., csütörtök

Az egyenlő bánásmód...

Kivégeztek szerda este Texasban -ahol működik a "talio elv"- egy férfit, aki 15 évvel ezelőtt kábítószer hatása alatt megölte szüleit, és 89 éves nagyanyja halálát is okozta. A börtönök egyre nehezebben szerzik be a mérgeket.

A most 43 éves Michael Yowell megpróbálta késleltetni kivégzését azáltal, hogy harmadmagával beperelte a börtönt, amiért az intézmény nemrég vásárolt egy újabb adag pentobarbital mérget éppen az ő kivégzéséhez.
Az amerikai legfelsőbb bíróság azonban néhány perccel azelőtt, hogy a férfit bekísérték a vesztőhelyre, elutasította a keresetet.
A három elítélt arra hivatkozott, hogy a nyugtató hatású méregkoktél alkotmányellenes módon fájdalmat és szenvedést okoz a kivégzendőnek, ( ugye ő nem okozott fájdalmat és szenvedést a meggyilkolt szüleinek...) mert egy olyan gyógyszertár készítette, amely nincs szigorú szövetségi ellenőrzésnek alávetve.
Texas állam - hasonlóan a többi olyan államhoz, amely végrehajt halálos ítéletet - olyan gyógyszertárakhoz fordult injekcióméregért, amelyek megrendelés alapján különböző alapanyagokból csak összekeverik a mérget. A méregalapanyagokat előállító gyárak ugyanis a halálbüntetést ellenzők nyomására már nem hajlandók eladni termékeiket büntetés-végrehajtási intézeteknek.
Texasban - ahol az amerikai szövetségi államok közül a legtöbb halálos ítéletet hajtják végre - az idén ez volt a 14. kivégzés.
lubbockonline.com nyomán.
Szerk:Posta S. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.