Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. október 18., péntek

" Roma Büszkeség " : felvonulás készül Budapesten !


Elsőként rendezik meg hazánkban is a "roma büszkeség" (?) napját. A rendezvényt civilek szervezik, és várnak minden érdeklődőt szombaton, a Mátyás térre. A szervezők szerint a cél, hogy a roma társadalom végre büszke legyen az értékeire, amellett, hogy fel kell hívni a figyelmet az összefogásra. Többezres tömegre számítanak, lesznek olyanok, akiket vidékről hoznak majd buszokkal.

Eddig elbújtunk, de most már nem fogunk, meg akarjuk mutatni, hogy büszkék vagyunk az identitásunkra” – mondta Setét Jenő (a képen) a hvg.hu-nak. Ő az „Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat” aktivistája, és a Magyarországon elsőként megrendeződő „Roma March!” A Roma Büszkeség Napja főszervezője. A rendezvény 19.-én szombaton a VIII. kerületben található Mátyás téren 14 órakor kezdődik, később pedig továbbindul egy felvonulás a Blaha Lujza térre. Az eseményen többek között fellép Kökény Attila énekes, Bach Szilvia előadóművész, LL Junior zenész és Molnár Péter slammer is."-olvasható a HVG oldalán
Szerk;Posta S. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.