Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. október 8., kedd

Újdonság a számítástechnikában !

Az ezüst-ion alapú technológiával készített memória, amely már jövőre kapható lesz, hatékonyabb az elektronikai eszközökben - az okostelefonokban, a táblagépekben és a notebookokban - a napjainkban használt hagyományos Flash adattárolóknál, miközben megtartja az előnyeiket. 

A ReRAM annyira kevés energiát használ, hogy az ezzel a technológiával gyártott okostelefont akár egy hétig sem kell újratölteni. Ráadásul a bélyegméretű ReRAM csip egy terabájtnyi adatot tud tárolni, ami 250, HD minőségű mozifilmet jelent.
Az adatok bevitele gyorsabb, a másodperc milliárdod részében mérhető, szemben az eddigi meghajtók ezredmásodperceivel, továbbá az élettartama is hosszabb: milliószor újraírható, szemben a Flash meghajtóval, amely körülbelül tízezer újraírás után tönkremegy.
Az új technológia vízválasztó lehet a több mint ezermilliárd dollár értékű elektronikai világpiacon, mivel egyszerűbb  vele a "nem felejtő" memória gyártása, amelyet szinte mindenütt alkalmaznak, a táblagépektől kezdve az USB meghajtókon át a vállalati tárolórendszerekig. Elterjedése egyúttal az ezüst iránti világpiaci keresletet is stabilizálhatja. (Az árról egyenlőre hallgat a "szakma"!)

Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.