Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. október 10., csütörtök

Vigyázz (nemcsak) a FACEBOOKON !


Sajnos a közösségi oldalak felhasználóiról nem lehet elmondani, hogy kivétel nélkül tisztában vannak a webes biztonsági kockázatokkal: elvégre nem lehet mindenki tapasztalt róka. A veszély még nagyobb olyankor, amikor az egyes weboldalak azt ígérik, hogy megmutatják, ki nézte meg a mi profilunkat - ennek az ajánlatnak kevesen tudnak ellenállni.

Például az egyik csaló Facebook-oldal egy extrát ígér a bejelentkező képernyő alatt. A probléma az, hogy az app aktiváláshoz bejelentkezést kérnek, illetve egy szoftver letöltését is. A gyanútlan áldozatoknak az oldal ezután ellopja a felhasználónevét és az ahhoz tartozó jelszót, illetve egy malware-rel is megfertőzi a számítógépet. 
A fertőzött gépen a kártevő gondoskodik róla, hogy aktív maradjon: több kulcsot is regisztrál a registryn belül. Ezután elindít egy keyloggert, ami minden billentyűleütést rögzít, és visszaküldi a csalók e-mail címére. Nézzük meg tehát alaposan, hová jelentkezünk be, és ne felejtsük: az olyan ígéretek, hogy megmutatják nekünk, kik nézték meg a profilunkat, mind hamisak !
Forráshír;symantek.com
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.