Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. november 28., csütörtök

Autókat vertek szét "szórakozásból a gyerekek" !?

 Együttesen milliós lehet a kár azokban az autókban, melyeket 10-11 éves gyerekek (?) rongáltak meg szándékosan múlt héten fényes nappal Devecserben. A szülők segélyéből nem vonható le az okozott kár.

 Fotó: infoajka.hu

Nagy felháborodást váltott ki Devecserben a múlt héten, hogy fényes nappal a helyi általános iskola parkolójában több autót törtek össze vandál módon ismeretlenek. Az épületben a Gárdonyi tanulmányi verseny, illetve vetélkedő zajlott. Az esetről Ferenczi Gábor országgyűlési képviselőt múlt heti devecseri fogadóóráján tájékoztatták helyi lakosokat. 
A képviselő arról tájékoztatta a Bakonyi Hírmondót, hogy tegnap interpellációt nyújtott be a Parlamentben a belügyminiszterhez „Számíthatnak-e a Kormányra azok a devecseriek, akik nyugodt körülmények között szeretnének élni, biztonságban szeretnék tudni családjukat és vagyontárgyaikat; növelik-e azonnali hatállyal a rendőri utcai jelenlétet, rendszeresítik-e ismét a gyalogos járőrszolgálatot, megvédik-e az időseket, hogy ne kelljen rettegésben élniük; egyáltalán, mit tesz a rendőrség a közrend biztosítása érdekében Devecser városában; hogyan akarják megfékezni a bűnöző elemeket; hogyan akarják betartatni a magyar-cigány együttélés alapvető normáit Devecserben? címmel, melyben többek közt a múlt heti vandalizmusról is tájékoztatja Pintér Sándor belügyminisztert, egyúttal a Kormány és a rendőrség azonnali segítségét kéri a tarthatatlan devecseri közállapotok rendezése, a bűnöző elemek megfékezése érdekében.

Az infoajka.hu azt írta, a rendőrség már le is zárta a nyomozást a múlt hétfői devecseri vandalizmus ügyében, miután kiderült, 10-11 éves gyerekek törték össze a helyi általános iskola parkolójában az értékes gépkocsikat, míg odabent tartott a tanulmányi verseny. Nem kis megdöbbenést keltett, amikor pedagógusok, kísérő szülők az iskola épületéből kilépve megpillantották a megrongált autókat. A gépkocsik szélvédőjét, ablakait deszkával betörték, a karosszérián kövekkel ütöttek komoly, mély horpadásokat. 
Az iskolában Gárdonyi versenyt tartottak, erre hozott át három gyermeket saját autójával a noszlopi alpolgármester is. Városi Attila hírcentrumunknak azt mondta, saját autójában 100 ezer forint körüli lehet a kár, mivel neki csak a szélvédőjét törték be, de a mellette parkírozó autóknak az összes ablakát kiverték, a fényezést végigkarcolták, és ahogy a nagy nehéz kövekkel körbeütögették a gépkocsikat, azok fényezésén is komoly sérülések, horpadások keletkeztek.
A Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője, Dömölki Zsolt megerősítette, valóban történt autórongálás Devecserben, s ugyan vizsgálatot indítottak, azt már le is zárták, mivel az elkövetők gyermekkorúak.
Mivel a vandálok gyerekkorúak, tettüket nem lehet szankcionálni, nem büntethetők. 
A szülőket ugyan kötelezhetnék a kár megtérítésére, csakhogy információink szerint mindhárom gyermek családja segélyekből él, amire nem lehet ráterhelni a tetemes összeget.
A teljes írás itt olvasható !
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.