Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. november 25., hétfő

"Kedves Szülő, a gyerek koszos és büdös..."

Bevallom először azt hittem,hogy mindez itthon történt,de tovább olvasva a cikket rájöttem mégsem mert ha ez itthon történt volna már dübörögne a média hogy... "rasszista, kirekesztő" stb stb. és már holnap nem dolgozna az oviban-iskolában. (Lásd Konyár Vígh Szilárd !)

Több együttérzést és megértést követelnek a szülők egy meg nem nevezett tanártól, aki azzal vetette el a sulykot, hogy egy levelet küldött az osztályába járó gyerekek szüleinek, miszerint "néhányan" az óvodai előkészítőbe járó 3-4 éves gyerekek közül "büdösek és koszosak"
A New York-i Buffalo körzetben lévő intézmény ovisai és kisiskolásai igaz, hogy nem a felső tízezerből kerülnek ki, sőt, 30%-uk hivatalosan is a szegénységi küszöb alatt él, ám épp ezért tartja több szülő is kifejezetten sértőnek az üzenetet, amit még a legkisebbek is úgy értelmeztek, hogy a tanító bácsi (ott az ovisokkal is tanítók foglalkoznak - a szerk.) büdösnek találja őket.
A tanár az üzenetben azt is megfogalmazta, hogy az ápolatlan külső miatt több gyerekkel szemben nehezére esik az érintés, ezzel viszont a szülők szerint a nem piszkos gyerekeknek is önkéntelenül az elutasítás példáját mutatja. (Mármint a kosz és a piszok ellen?-a szerk.)
Kimberly Wells nevű anyuka szerint "Megtehette volna, hogy az érintett szülőket felhívja telefonon, (mert ugye telefon az van,de egy teknő meleg víz az meg nincs amiben esetleg "szagtalanítani" lehetne a gyerekeket !-a szerk.) vagy megbeszél egy találkozót az iskolában, ahol szemtől szemben mondja el [a problémát]" - tette hozzá a nő.
A pedagógus az igazgató engedélye nélkül küldte el a levelet, ám ennek ellenére egyelőre az óvoda nem tervezi megbüntetni őt. (Amerikában!.)
 Forráshír; itt
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.