Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. november 22., péntek

Kiderült; van az a pénz...

Hat év fogházbüntetésre ítélték első fokon Eva Rezesovát kettőnél több ember halálát okozó ittas vezetés miatt. A bíróság bizonyítottnak látja az enyhe alkoholos befolyásoltságot, de a közúti veszélyeztetés vádpontja alól felmentették a vádlottat!

 A bilincs levétele a birói indoklás után !

 Fülöp Ágnes bíró az indoklásban elmondta, a bizonyítékok szerint nem Rezesova szorította le az ütközést megelőzően a Fiat Puntót, ezért mentették fel a veszélyeztetés alól. A szlovák milliomosnőt a Gödöllői Járásbíróságon a hat éves szabadságvesztésen túl 5 évre eltiltották a vezetéstől. Az ítélet még nem jogerős.
A Rezesova által előzetesben töltött közel másfél évet beszámítják a büntetésbe. Jó magaviselet esetén a hat év kétharmadának letöltése után bocsátható szabadon. Vagyis a nem jogerős ítélet szerint legkorábban 2016-ban szabadulhat. A bírói indoklás után Rezesova elhagyhatta börtönét, a másodfokú tárgyalást háziőrizetben várja a XIII. kerületben.
A per során az ügyészség azt pórbálta bizonyítani, hogy 2012. augusztus 21-én hajnalban az M3-as autópályán X5-ös BMW-jét vezető Rezesova már mintegy 10 kilométerrel a baleset helyszíne előtt "közlekedési veszélyhelyzetbe" került. Amikor ugyanis a sértettek Fiat Puntója megelőzte, a szlovák nő nagy sebességgel utánament, hosszan rávillogott a járműre, majd elhaladva mellette annyira "ráhúzta-rákormányozta" BMW-jét, hogy a sértettek kénytelenek voltak sávot változtatni - állították az ügyészek, de ezt a bíróság nem találta bizonyítottnak.

 Az biztos, hogy néhány kilométerrel odébb Rezesova a sértettek mögött haladt, és mintegy 170 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant a megfelelően kivilágított, jól látható, mintegy 110 kilométeres sebességgel haladó Fiatba. Az ügyészség szerint az ütközés oka, hogy a vádlott túl gyorsan hajtott és közepes fokban ittas volt. Ezt a bíróság is elfogadta.
A vétlen jármű az ütközés után azonnal kigyulladt, és nekicsapódott egy a külső sávban haladó tehergépkocsinak, majd a belső szalagkorlátnak. A Fiatban ülő két házaspár három tagja a helyszínen a lángok közt vesztette életét, a negyedik súlyos égési sérülései ellenére ki tudott mászni az autóból, a baleset után két nappal kórházban halt meg. A balesetben a luxusterepjáró is felborult, Rezesova könnyebb sérüléseket szenvedett.

Szlovák bulvárlapok szerint az elítélt a kassai "Rezes klán" tagja. Testvére a szlovák sajtó által multimilliomosnak tartott Július Rezes kassai vállalkozó, aki korábban a kassai vasmű igazgatótanácsának elnöke volt. Mindketten annak az Alexander Rezesnek a gyermekei, aki a 1990-es években Vladimír Meciar kormányának közlekedési minisztere, valamint a kassai vasmű privatizációjának kulcsszereplője, és tulajdonában volt az óriásvállalat részvényeinek csaknem fele.
A 2002-ben elhunyt Alexander Rezest az ország második leggazdagabb embereként emlegette a szlovák média, Eva Varholíková Rezesová pedig gyakran felbukkan a szlovák bulvárlapokban. Édesanyja a baleset után egész családja nevében közleményben kért bocsánatot és fejezte ki együttérzését a hozzátartozóknak. "Lányom kész arra, hogy teljes egészében vállalja a felelősséget és a tragédia következményeit" - írta.
Forráshír;nol.hu
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.