Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. november 20., szerda

Pénzbehajtás...felsőfokon!

A félezer új traffipax mellé új bírságoló központ is jár a pénzbehajtóknak !

A közlekedési szabálysértésekért járó büntetést egyelőre a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szabja ki országos hatáskörrel, de januártól belép mellé a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, amely Vásárosnamény székhellyel újabb elsőfokú közigazgatási hatósági szervezetet hoz létre – az erről szóló kormányrendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

A rendelettervezet indoklásában azzal érvelnek, hogy a rendőrség 365 fix és 160 mobil sebesség-ellenőrző készüléket szerez be. Ezekkel várhatóan nő majd a felderített szabálysértések száma, ezért kell még egy elsőfokú hatóság.
A másodfokú eljárás lefolytatására - országos illetékességgel - továbbra is a budapesti rendőrfőkapitány rendelkezik hatáskörrel.
Szombathelyhez tartozik a következő helyeken elkövetett szabálysértések szankcionálása: Baranya, Győr-Moson-Sopron, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megye, valamint Budapest.
Vásárosnaményban szabják ki a bírságot a következő megyékben elkövetett szabálysértésekre: Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád továbbá Pest megye.
(Azért, az utolsó hónapokban az autósok látványosan ügyelni kezdtek a sebességre. Nem folyt be a pénz. Ha egy-két hónapig betartják most is majd a sebességkorlátozást,akkor a saját levükben fognak főni...Mert ugye a pénz a lényeg, nem a [két hét alatt] rend. Közös buli ez! Az autósoknak megvan, hogy meddig éri meg kockáztatni, és mikortól érdemes nézni a kilométerórát !)-a szerk.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.