Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. december 17., kedd

Olvasói levél !

A "Szertefoszlott a devizahitelesek minden álma"c. posztunkhoz az alábbi mailt küldte olvasónk K.Dániel !

"A háttérhatalom bármit megtehet ebben az országban. Szerintem a kutya ott van elásva, hogy gátlástalanul eladósították évtizedek alatt ezt az országot, és úgy, hogy az égvilágon senki nem hőbörgött miatta. Sem a politika /az ugyan miért is tette volna/sem a kifosztott lakosság.

Szóval az alapokat lerakták a kiosztóink, erre építettek fel mindent. Emlékezzünk vissza azokra az időkre mikor minden egyes év az áremelések felsorolásával kezdődött. Nem hőbörgött miatta senki, egyszer nem vonult az utcára a nép, hogy drága a megélhetés. Következményei folyamatos inflációval való bűvészkedéseknek vagy is az indokolatlan áremeléseknek az lett, hogy eljutottunk oda, hogy olyan irreálisan mesterségesen magasan tartott árak vannak itt ebben az országban, aminek köze nincs az ár értékviszonyhoz. 
Csak egy példa 450 ml/nem fél liter!!!/ sovány kakaós ital 400 Ft . Most ezt komolyan lehet venni? De ugyan így vagyunk szinte mindennel, nincs olyan termék ebben az országban ami a valós értékét képezné. Nincs olyan. 
Magyarán az alapokat lerakták mint említettem kifosztóink és tudva tudván, hogy semmiféle ellenállásba nem ütköztek még soha itt ebben az országban megcsinálták a bankok által véghezvitt napjaink legnagyobb banki csalássorozatait. Csodálkozunk azon hogy ezt megtették? Volt miatta ellenállás a kifosztottak részéről? Még most sem ébredtek fel a kifosztottak, pedig ha összefognának akár választást is nyerhetnének !"
Barta P.

1 megjegyzés:

  1. Remélem jövőre végre az új kormány rendezi az adósok helyzetét,mert már majdnem a fél ország adósrabszolga! Magánszemélyek, vállalatok, önkormányzatok, stb... Kevesen tudják, mekkora biznisze ez a bankrendszernek! (Jobb mint egy kisebb háború!)
    Mivel a betéteseik pénzének akár a TÍZ-szeresét is kihelyezik (úgynevezik, hogy teremtett"kölcsönpénz" vagy számlapénz formájában) akár 30%-os éves kamatra, - nagyon védik ezt a szuper üzletet és fejlesztik is! Például: Tegyük fel, hogy van 1.000.000.- betét egy bankban és kihelyez 10.000.000.- amelynek éves kamata kb:3.000.000.- Ez évi akár300%-os haszon (az eredeti igazi pénzre vetítve emiatt a "banki tőkeáttétel" miatt) és közben az elektronikusan előállított "tőke" is törlesztésre kerül, de ha csak a kölcsön kb fele befolyik IGAZI PÉNZ formájában (amiért keményen megdolgozol), akkor már megéri csicsás bankfiókot nyitni és bankalkalmazottakat (túl)fizetni.
    Ennek ellenére még büntető kamatot is felszámolnak, ha késel a részlettel, hogy a fentiekre senki még csak GONDOLNI se merjen......És ez törvényes, régóta gyakorlott dolog, de nem köztudott... Ez a praktika inflációt és válságokat okoz világszerte. Ha pedig valaki nem tudna fizetni, -márpedig előbb utóbb egyre többen NEM TUDNAK fizetni a fogyó VALÓDI pénz miatt -, akkor sértegetik, molesztálják, vegzálják, fizetését letiltják, zálogtárgyait lefoglalják, ingóságait elárverezik és az ezzel járó költségeket még fel is számítják. A fizetni nem tudó családját szétszakítják őt magát az őrületbe kergetik, mi több a HALÁLBA!!! A teljes visszafizetés nem is érdekük. Azt mondják minek vetted fel, minek írtad alá... holott a feltételeket a szerződés feltételeire hivatkozva tetszésük szerint változtatgatják ellenőrizhetetlen módon! Ellenőrizhetetlenül csippentenek le kissebb nagyobb összegeket innen is onnan is, ha erre rá mersz kérdezni, akkor a 100 oldalas apróbetűs Hirdetmények-re hivatkoznak de egyetlen egy ügyintézőjük sem tudja konkrétan megmondani a pontos összegeket és okokat, mert azok amúgy is változnak... A belső számlaszámaidat eltitkolják a nyilvánosságot pedig a banktitokra hivatkozva kizárják. De mindez csak hab a tortájukon , mert a nagy BIZNISZ -ahogy írtam az elején - a TŐKEÁTTÉTEL-ben van! Nézzetek ennek utána, hogy így igaz-e! Mert ezt a hatalmas csalást el sem tudom hinni...Ez nem is lehet igaz. HIHETETLEN!!!
    Az EMBERFIA sem tudja pontosan mennyit keresnek ezen és hogyan adóznak...ha adóznak egyáltalán. A kisembert meg megsarcolják rendesen. Ezek után mit lehet még várni?

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.