Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. január 11., péntek

Lesz 13. havi nyugdíj?

 Örülhetnek e a nyugdíjasok,vagy csak kampányfogás?

A Magyar Nemzet információja szerint amennyiben a gazdasági helyzet lehetővé teszi, akkor év végén egyszeri kompenzációt kaphatnak a nyugdíjasok. Vagyis idén 13 alkalommal jönne a postás. A Tv2 Mokka c.műsor vendége a témában Barcza György, a Századvég Gazdaságkutató vezető elemzője.

Szerk;Barta P.

Sámsonkerti panasz !


 Felháborodott (jogosan- a szerk.) olvasónk küldte az alábbi mailt,amit változtatás nélkül teszünk közzé.

"Tisztelt, Sámsonkert.hu!
A hideg miatt írom a levelem, mint tavaly is volt ilyen gond, ahogy olvastam a magazint. Akkor én tűrtem, és nem tettem semmit, most viszont tennem kell, mivel senki nem tesz semmit. A sámsonkertben fellelhető kút az iskolánál be van fagyva, és ismerősöm szerint a Szűcs utca másik részen is fent áll a helyzet.
Pár napja megy így, és sajnos még a tél közepe van, nem is oly nagy hideggel.
Kérdezem én ilyenkor hol van aki segít, és ígérget? Valaki, valamit, csinálhatna, vicc hogy egy városrész ilyen elbánást érdemel.
Köszönöm, a cikk, elhelyezését.
Marika... " (teljes név cím)

Köszönjük az észrevételt,kíváncsian várjuk az illetékesek reagálását !
Szerk;Posta S.

Kötelező gázszerelőt hívni !


Rendszeresen ellenőriztetni kell januártól a gázkészülékeket. Az új szabály némi kiadással jár, de megóvhat a szén-monoxid-mérgezésektől.

Évente 40-50 ember halálát okozza a rendkívül veszélyes szén-monoxid, amely a hibás gázkészülékekből kerül a lakásokba. Ezért egy új törvény értelmében januártól rendszeresen, de legalább ötévenként kötelező ellenőriztetni minden gázkészüléket. Először a legrégebbieket.
Bálint Norbert, a Főgáz Zrt. szóvivője az M1 Híradójának elmondta, hogy az 1981előtt üzembe helyezett gázkészülékeket, fogyasztói vezetékeket, illetve csatlakozó vezetékeket még ez év december 31-ig felül kell vizsgáltatni a tulajdonosoknak, és a jegyzőkönyvet az illetékes földgázelosztónak el kell küldeni.
Az ellenőrzést csak a kijelölt szakemberek végezhetik el.
„Egy szemle alkalmával a készülék torkába kell nézni, aminek során a szerelő meggyőződik arról, hogy megfelelő-e a levegőellátás. Ha ez megfelelő volt, akkor nem fordulhat elő szén-monoxid-mérgezés” – mondta Farkas György felülvizsgáló.
Az ellenőrzést a lakás tulajdonosának kell kérnie. Ha kiderül, hogy a készülék hibás, a tulajdonosnak a javításról is gondolkodni kell. A kijelölt szerelők listáját a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján lehet elérni.
A felülvizsgálat 5-10 ezer forintba kerül, és nem váltja ki a karbantartó vizsgálat.
Forrás: m1 Híradó

A fagyi visszanyal.

 Érdekes,hogy az eddigi cuki-muki "tizennyolcévesvagyok" kis ártatlanka aki eddig céltudatosan tört előre,most egy kicsit meglepődött és az arcára fagyott a mosoly az első komolyabb bulvár "támadásra".
Azt viszont minden média szereplőnek tudomásul kell venni,hogy általában minden megosztó személyiséget -mint Csobot Adél is- a bulvár ízekre szokott szedni.


Ez a viselkedés amit ő is művelt az x faktor alatt,tipikusan a "a falusi kislány" (Nagykároly) esete aki a nagyvárosba került és elvakította a fény és csillogás.
Mindent a népszerűségért!
Ilyenkor mondják azt,hogy a fagyi visszanyal.


Szerk;Barta P.