Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. január 15., kedd

Szőrmentén...

Kihalás előtt a lapostetű ! Bizonyára keveseket kerget kétségbeesésbe néhány ausztrál orvos azon megállapítása, miszerint kihalás fenyegeti a többnyire a szeméremszőrzetben tanyázó élősködőt, márpedig a statisztikák ezt igazolják.

Kihalás fenyegeti a lapostetűt az emberiség szeméremszőrmentes divatja miatt - "figyelmeztetnek" ausztrál orvosok. Az emberiség zöme feltehetően nem tartaná nagy veszteségnek az élősködő eltűnését a Föld színéről, pontosabban az intim testrészek szőrzetéből, amely a vérszívó rovar legkedveltebb lakhelye.

Sydney nemibeteg-gondozó központjának orvosai kongatják a "vészharangot" a lapostetű felett, amely elsősorban szexuális érintkezés útján terjed. A központ statisztikái szerint 2008 óta egyetlen nő sem fordult az intézményhez lapostetűs panaszokkal. Férfiak ugyan még akadnak ilyen problémával, ám tíz év alatt az ő számuk is visszaesett, méghozzá igen drasztikusan: 80 százalékkal.

"Valamikor igen gyakori volt a lapostetű, most alig akad" - idézte Basil Donovant, a központ egyik dolgozóját a brit Metro újság.
Forrás; internet

Az nyert, aki olcsóbban viszi !

 Kép;haon
Hajdúsámsonban,Sámsonkertben és Martinkán is a keletkezett hulladékot kötelező közszolgáltatás keretében 2013.január 1-től már a HHG Kft. szállítja el. 

Hajdúsámson  az AKSD-vel kötött lakossági hulladékelszállításra vonatkozó, 2012. december 31-én lejárt közszolgáltatási szerződést nem újította meg, hanem a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft.(HHG Kft.)-vel szerződött – mondta Hamza Gábor polgármester a haon.hu internetes portálnak adot nyilatkozatában.

Indoklása szerint az egekbe emelik az árakat (egyébként a városvezető a többi közüzemi díjat is magasnak tartja), és ő polgármesterként köteles a lakosság érdekeit figyelembe venni: az új szolgáltató 200 forinttal kedvezőbb áron szállít. A sámsoni képviselő-testület a 2012. november 29-ei ülésén arról döntött, hogy 2013. január 1. napjától a hulladékgazdálkodási feladat ellátását a Hajdúsági Szilárd Hulladéklerakó és Hasznosító Társuláshoz történő csatlakozással és a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft-ben üzletrész megszerzésével, a Kft-vel kötendő közszolgáltatási szerződés útján kívánja biztosítani.
A HHG Kft. taggyűlése 2012. december 18-ai ülésén módosította a társasági szerződést és törzstőke-emelést hajtott végre; Hajdúsámson tulajdoni részesedést szerzett a cégben.
"– Még emlékszem, hogy korábban 3,6 millió forintból oldottuk meg a szemétszállítást évente, végül ez az összeg 65 millió lett, amit nem bírunk vállalni "– mondta Hamza Gábor. A városvezető érdeklődésünkre elmondta, hogy mivel az ingatlanokon többlet hulladék is keletkezhet, a szolgáltató lehetőséget biztosít gyűjtőzsák megvásárlására. Sőt a szelektív hulladékgyűjtés terén is előrébb lépnek, mert idővel megszűnnek a gyűjtőszigetek, a végcél pedig az, hogy lakásonként, ingatlanonként 3-3 edénybe válogassák a ház körül feleslegessé váló hulladékot.
 Hívatkozás;haon.hu

Veszélyben (lehet) a számítógéped!


A biztonsági szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy érdemes komolyan venni a figyelmeztetést, és kikapcsolni vagy eltávolítani a Java bővítményt. Megmutatjuk, hogyan kell.
 
Az amerikai kormányzat is felhívta már a figyelmet arra a veszélyre, melyet a legtöbb számítógépen - a legtöbb felhasználó tudta nélkül is - megtalálható Java segédszoftver jelent. A Mashable most azt írja: potenciálisan 850 millió számítógépről van szó, melyek fölött a hackerek átvehetik az irányítást a Java 7 Update 10-ben lévő hibát kihasználva.
Kormányzati szervek csak ritkán adnak ki biztonsági figyelmeztetést valamelyik szoftverre, a Java ráadásul egy széles körben elterjedt program.


"A problémára egyelőre nincs megoldás !!" - írja a közlemény. "Védekezésképpen a Java böngészőbővítmény kikapcsolását javasoljuk" – tették hozzá.

A Java böngészőbővítményt a windowsos gépeken úgy lehet kikapcsolni, hogy a Vezérlőpultban rá kell keresni a "Java Control Panel" kifejezésre, majd az így előhívott panel "Security" felében kivenni a pipát az "Enable Java content in the browser", végül leokézni az új beállítást.

Az OS X operációs rendszer használóknál a "JavaAppletPlugin.plugin" kifejezésre kell rákeresni a Finderben, majd törölni a hasonló néven megtalált, 150 megás fájlt.
Szerző;hvg.hu