Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. január 16., szerda

Titkolja a kormány...

...honnan jönnek az új állampolgárok?
 Nem hajlandó kiadni a kormány a kedvezményes eljárással 2011 januárja óta honosított új magyar állampolgárokra vonatkozó részletes statisztikai adatokat. A hvg.hu hétfőn fordult közérdekű adatigényléssel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz (KIM), amely szerdán azt közölte: „a kért adatok előkészítés alatt álló kormánydöntés megalapozását szolgálják”, ezért nem nyilvánosak.
A hvg.hu azt kérte a KIM-től, hogy szolgáltasson adatokat arról, az elmúlt két évben hányan kérelmezték a 2010 májusában módosított állampolgársági törvény alapján a kedvezményes honosítást, illetve közülük hányan kapták meg a magyar állampolgárságot. Azt is szerettük volna megtudni, hogy mi a kérelmezők eredeti állampolgárság szerinti megoszlása, vagyis mely országból pontosan hányan kértek magyar állampolgárságot.Részletesen itt! :hvg.hu  
És érdekességként ami itt olvasható gondolom semmi köze hozzá? 
Szerk; Posta S.

A táncoló rendőr.

Tony Lapore disco és salsa bemutatója mára látványossággá nőtte ki magát Rhode Island fővárosában, Providence-ben. Már önmagában szórakoztató elképzelés, ha egy rendőr egyenruhában ilyen mozdulatokat tesz, de ha mindezt ráadásul forgalomirányítás közben teszi, az már valóságos show.
A most 65 éves közúti rendőr még 1984-ben kezdte eme furcsa módját az autók koordinálásának, mert, mint mondja, nagyon unatkozott. Az emberek hamar megszerették, még becenevet is kapott: a ’Táncoló zsaru’. Humoros forgalomirányítását egészen nyugdíjba vonulásáig, 1988-ig folytatta.
Azonban pár évvel később a város vezetői megkérték, karácsony környékén térjen vissza az utakra, hogy javítsák a városról kialakult képet, és a turizmust fellendítsék. Így azóta minden évben újra hallhatják a város lakói Tony jellegzetes füttyszavát, és csodálhatják a korosodó rendőr táncmozdulatait.


Forrás;youtube

Itt az "egyenruhás" vírus!


A hatósághoz országszerte több állampolgári bejelentés érkezett még tavaly ősszel, mert ismeretlen tettesek különböző internetes oldalakon keresztül egy káros tartalmú szoftvert terjesztenek - a vírus rendőrségi üzenetnek álcázza magát, és blokkolja a gépet.
 A napokban újabb ilyen jellegű bejelentések érkeztek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére. 

A sértett gépének képernyőjére egy üzenet töltődik be, amely szerint a rendőrség zárolta a komputert, mivel azon illegális tartalmak találhatóak. Az üzenet szerint a gép feloldásához meghatározott összeget szükséges utalással befizetni. Az így kicsalt összegek feltehetően internetes szervezett bűnözőkhöz jutnak el.
A főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a rendőrség nem blokkol számítógépeket, ezen üzenetek alapján senki ne utaljon át összegeket a bankszámlájáról.
A vírus csak aktív kapcsolat esetén indul el, ezért ilyenkor az internetes kapcsolatot meg kell szakítani (a modemet kikapcsolni, vagy kihúzni az „internet” kábelt a számítógépből), és újraindítani a komputert. Ezután javasolt a fertőzött számítógép vírusirtását vagy az adatmentést és a számítógép újratelepítését elvégezni, melyhez szükséges lehet számítástechnikai szakember segítsége.

A számítógép újratelepítése után ajánlott vírusirtó programot, valamint kétirányú tűzfalat telepíteni - olvasható a rendőrségi közleményben.
Forrás; internet