Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. február 8., péntek

A Klik elnöke elbocsátotta az érpataki videón szereplő tanárt!


 
Azonnali hatállyal, rendkívüli felmentéssel megszüntette  a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke (Vajon miért nem csodálkozom ?-a szerk. ) annak a konyári tanárnak a közalkalmazotti munkaviszonyát, aki Érpatakon egy gyűlésen, nagy nyilvánosság előtt elítélő módon beszélt tanítványairól és a munkahelyén tapasztaltakról.
A közlemény szerint a történelem szakos, cigány népismeretet is tanító fiatalember tanárhoz méltatlan viselkedéséről (?) az internetre is felkerült egy videofelvétel, munkáltatója onnan értesült az esetről.
Az ügyet azonnal kivizsgáltatta a fenntartó, a tanárt is meghallgatták, aki elismerte, hogy ő szerepel az említett videofelvételen, az ott elhangzott véleményét magáénak vallja és fenntartja.
A Klik kiemelte: a köznevelési törvény értelmében a pedagógusnak az oktató-nevelő munkán túlmenően kötelessége, hogy a gyermekek, a tanulók és a szülők, valamint a munkatársak emberi méltóságát és jogait maradéktalanul tiszteletben tartsa és a hivatásához méltó magatartást tanúsítson.
   
A Hajdú-Bihar megyei Konyár általános iskolájában tavaly október óta részmunkaidőben dolgozó tanár a kijelentéseivel megsértette e törvényi rendelkezéseket, a pedagógusi titoktartást, a tanulók és szüleik emberi méltóságát, ezért viselkedése nem egyeztethető össze a pedagógusi munkakörrel - tették hozzá a közleményben.

HVG információ.
Szerk;Posta S.

Víg Szilárd így mondja el az utóbbi két hét történéseit a Facabookon!