Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. február 11., hétfő

Nem bűncselekmény vérdíjat kitűzni a zsidókra ?

Megszüntették a nyomozást a Kuruc.info által szervezett fenyegetések ügyében.
Következmények nélkül maradhat az, hogy pénzjutalom felajánlásával buzdította „magyarellenes zsidók” felkutatására olvasóit a Kuruc.info tavaly nyáron. Alighanem azok is elkerülik a felelősségre vonást, akik a szélsőjobboldali portál felhívása nyomán heteken át zaklattak több antifasiszta tüntetőt. Az ügyben indult nyomozást ugyanis a közelmúltban megszüntette a rendőrség.

Ahogy tavaly nyáron a nol.hu beszámolt róla, a  kuruc.info nevű portál vérdíjat tűzött ki azokra, akik Csatáry László otthona előtt demonstráltak. A tüntetők a férfi felelősségre vonását követelték, mert a gyanú szerint 1944 tavaszán Kassán,rendőrparancsnokként kulcsszerepet játszott több ezer ember Auschwitzba deportálásában.

A Kuruc.info a „Keressük a 97 éves Csatáry bácsit zaklató zsidókat” című írásában úgy fogalmaztak: „Azok között, akik a legtöbb személyről a legtöbb használható adatot beküldik, 100 ezer forintot osztunk szét."
A "vérdíj" kitűzése nyomán hamar felkerült az antifasiszta demonstrálók – elsősorban közösségi portálokról beszerzett – fényképe, több személyes adata, telefonszáma, e-mail címe a  portálra. Ezek után több tüntető napokon át fenyegető hívásokat,SMS-eket,e-maileket kapott.

 Egyikük, Garai-Édler Eszter feljelentést is tett a rendőrségen.
A napokban azonban arról tájékoztatta a rendőrség, hogy megszüntették a közösség elleni izgatás, a személyes adattal való visszaélés és zaklatás miatt indított nyomozást, mert „a cselekmény nem bűncselekmény”!  „Nem lelhető fel olyan konkrét történeti tényállás, amely alapján a közösség elleni izgatás megállapítható lenne. Továbbá nem valósul meg az uszítás,ugyan is cikkben nem jelent meg olyan felhívás, hogy a beazonosított személyeket akár elektronikus vagy távközlési úton, akár személyesen is keressék fel az olvasók, mindennapi életüket lehetetlenítsék el. A felhívás csupán az információszerzésre terjedt ki”- közölte a rendőrség.

Ezek után arra hívta fel a rendőrség a figyelmet a határozatban: mivel az érintettek a közösségi oldalakon maguk tették közzé lakcímüket, telefonszámukat, személyes adataik nyilvánosságra hozatala nem tekinthető jogosulatlan adatkezelésnek! A zaklató hívások és üzenetek ügyében sem állapított meg bűncselekményt a rendőrség. Az indoklás szerint ugyanis a legtöbb számról csak egy-egy hívást kapott Garai-Édler Eszter, a zaklatáshoz azonban ennél több kell: ehhez „rendszeresen vagy tartósan” kell háborgatni valakit!-olvasható a  nol.hu  portálon.
Szerk;Barta P.

Új vírus, vigyázz mire kattintasz!

Az internet világa mindig tartogat sok jót, de egyben sok rosszat a böngészni vágyó felhasználónak. Egy új vírus lépett a színre, ami az elmúlt hetekben „kísérti" a Skype felhasználókat. Az úgynevezett Dorkbot/Ruskil nevezetű „törzshöz" tartozik, de annak egy tovább fejlesztett változata.

Az általunk felvett partnereknek számára, személyre szabott linket küld, amire ha rákattint az illető, azonnal fertőzött oldalra viszi a felhasználót. A cseles program a Skype-on levő összes partnert a nevén szólítja fel arra, hogy kattintson az oldalra. Pár éve még legtöbbször angol nyelven jelentkeztek a hasonló vírusok, de ez a vírus magyarul is tud, illetve az adott körülményekhez igazodik.

Akik bármilyen hasonló, beszélgetésre, csetelésre lehetőséget adó közösségi portált vagy Skype-ot- és így tovább- használ, ügyeljenek arra, ha egy ismerősüktől kapnak - történetesen most a Skype-on - egy üzenetet, hogy „haha, te vagy a képen?" szöveggel, mellette névre szóló linkkel, ne kattintsanak rá. A kattintás után, azonnal a vírusos oldalra vezet, csakis akkor kattintsunk az oldalra, ha valóban meg tudjuk állapítani, hogy az ismerős küldte.

Amikor ilyen üzenetet kap és véletlenül is rákattint, egyből megfertőzi a számítógépet és tagjává válik egy bizonyos hackerek által készített terrorista hálózatnak, ami Amerika bankjai ellen indít támadást. (DDoS támadás)
 Forrás: virusbtn.com