Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. február 26., kedd

Nézőpont kérdése !


Megsemmisítette az Alkotmánybíróság...

...visszaható hatállyal az egyházak parlament általi elismerésének eljárására vonatkozó szabályait !

Az Alkotmánybíróság kedden visszaható hatállyal megsemmisítette az egyházi törvény több rendelkezését, amely az egyházak parlament általi elismerésének eljárására vonatkozik – tudatta a testület közleményben.
A határozat indoklásában leszögezik, hogy az egyházi jogállás felülvizsgálatára irányuló eljárással kapcsolatban is alkotmányos követelmény a tisztességes eljárás és a jogorvoslati lehetőség biztosítása. A vizsgált törvény azonban nem ír elő részletes indokolási kötelezettséget, a parlament eljárása nincs határidőkhöz kötve, és nem biztosít jogorvoslatot.
Az Ab arra is kitért, hogy az egyházi státus parlamenti szavazás útján történő elismerése politikai döntésekhez vezethet, ugyanakkor nem vitatta a parlament jogát arra, hogy részletezze az egyházként történő elismerés tartalmi feltételeit. A határozatban a testület hangsúlyozza, hogy a nem vallási tevékenységet végző szervezetek kiszűrésére, a törvénysértésekkel szemben az Országgyűlésnek lehetősége van hatékonyabb jogi eszközöket alkotni.
Az Ab az alaptörvény-ellenes rendelkezéseket hatályba lépésükre visszaható hatállyal semmisítette meg,illetve hatályba lépésüktől kezdődően alkalmazhatatlanságukat mondta ki! 
belfold.ma.hu információ.
Szerk;Barta P.

Egy kínos kérdés...

...és "honatyáink" válaszai, politikus módra...