Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. február 27., szerda

Valaki nem mond igazat ?

A Bándy Kata ügy.


A hír tv nyomán

Egy legenda véget ér.

A II. világháború után, 1946. augusztus 1-jén vezették be az 1945-1946 évi hiperinflációt követően a pengő helyett ismét a forintot. (A magyar történelemben korábban évszázadokon keresztül fizettek forinttal). 

Február 28-án, csütörtökön, pontosan 15 órakor véget ér egy korszak Magyarországon. Eddig az időpontig válthatjuk ugyanis vissza a nálunk maradt 1 és 2 forintos érméket az MNB Kiss Ernő utca 1. szám alatti alatti lakossági pénztárában. A 2008. március 1-jén forgalomból bevont 1 és 2 forintos érmék törvényes fizetőeszközre történő átváltása — az MNB törvény által biztosított 5 éves átváltási időszak lejártával — már csak február 28-ig lehetséges, ezt követően erre nem lesz mód.
A legfrissebb adatok szerint az egyforintosokból 839 millió darab, a kétforintosokból pedig 656 millió darab maradt kinn a forgalomban (összesen egyébként 1 096 millió darab egyforintost és 944 millió darab kétforintost gyártott a jegybank).

A február 28-ai átváltási határidő lejárta után az MNB nem váltja be az egy- és kétforintos érméket, azokkal a tulajdonosa szabadon rendelkezhet!
(A pénzcentrum.hu nyomán.) 
Szerk;Posta S.