Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. március 19., kedd

Vigyázz a Facebookon (is) razziázik a rendőrség!

Magyarország - Jobb kétszer is átgondolni, mivel tréfálkozunk a közösségi oldalunkon, különben könnyen előfordulhat, hogy bekopogtat hozzánk a rendőrség!

Néhány napja Mogyorósi László is a Facebookon tette közzé, hogy amiért az árokba csúszott furgonjával a tomboló hófúvásban, a rendőrség 15 ezer forintra büntette. A rendőrök jogszerűnek találták az intézkedést, ugyanakkor mindenkit figyelmeztettek arra, hogy „az érintett gépjárművezető a közösségi portálokat egyfajta hangulatkeltésre használja, a portál látogatóit félrevezeti". Ennél azonban komolyabban is felléptek már a zsaruk,olvasható a Blikk internetes portálján.

Tavaly novemberben egy 21 éves szegedi egyetemista, B. Márkó látott fantáziát abban, hogy Facebook-oldalán közzétegye: az egyik helyi szórakozóhelyen lövöldözés tört ki. A hírt perceken belül több százan adták tovább. A rendőrség nyomban a helyszínre sietett, ahol kiderült, hogy a történet nem igaz. Pár órán belül a rémhír terjesztőjét is megtalálták, aki röviden úgy foglalta össze a történteket: „Csak vicceltem".

"– A rendőrség köteles intézkedni, ha a közbiztonságot, a közrendet veszélyeztető cselekményt észlel, illetve a tudomására hoznak – fogalmazott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője. "

Kamarás Péter jogász szerint,viszont -mivel a valótlan Facebook-bejegyzések nem merítik ki a hatóság félrevezetésének fogalmát, hisz azt nem a rendőrségen teszi az illető, az ilyen „poénoknak" nincs következménye – magyarázta az ügyvéd.
Azért vigyázz mit teszel közzé az oldaladon ! 
Barta P.

Ne piszkáld az orromat,mert megbánod !