Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. március 22., péntek

Veszélyben a számítógéped ?

Napjainkban a legtöbb sebezhetőség-vagy vírus-nem a Windows és a Microsoft különféle szoftvereit sújtja, hanem az egyéb alkalmazásokat!

A Secunia dán biztonsági cég  2012-ben 9776 darab sérülékenységet regisztrált, amelyek összesen 421 fejlesztőcég termékét érintették. A biztonsági hibák egyötöde magas vagy kritikus veszélyességi besorolást kapott, ami azt is jelenti, hogy a sérülékenységek 20 százaléka jelentős mértékben veszélyeztette a rendszereket, illetve az azokon tárolt adatokat. A legtöbb sérülékenység az alábbi alkalmazásokat sújtotta:
- Google Chrome
- Mozilla Firefox
- Apple iTunes
- Flash Player
- Java
- Adobe Reader.

A jó az hogy a sérülékenységek 80 százalékát még aznap orvosolták a fejlesztők, amikor azokról megjelentek az első hírek. Különösen a böngészőket fejlesztő cégek végeztek jó munkát ebből a szempontból. 

 „Többé már nem lehet lebecsülni, és nem lehet félvállról venni a nem Microsoft által fejlesztett programok sérülékenységeit, ugyanis ezek jelentős fenyegetést jelentenek az informatikai infrastruktúrákra. A biztonsági hibák száma növekszik, de efelett sokan még mindig szemet hunynak” - nyilatkozta Morten R. Stengaard, a Secunia termékmenedzsmentért felelős igazgatója,-olvasható a biztonsagportál oldalán.
Szerk;Barta P.