Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. március 25., hétfő

Nem nácizható a Jobbik !

A Fővárosi Bíróság ítélete szerint nem nevezhető neonácinak a Jobbik. Karsai László történész még kollégáit is megkérte, hogy írjanak a párt nácizmusáról tanulmányt, ám pert vesztett.

A Fővárosi Törvényszék ítéletében kimondta, Karasai László megsértette a Jobbik személyiségi jogait azzal, hogy a pártot az ATV Start című reggeli műsorában neonácinak nevezte. 
A bíróság a történészt kötelezte, hogy magánlevélben kérjen bocsánatot a párttól. Emellett az első fokú ítélet alapján a perköltség is Karsait terheli. Dr. Takács Péter Attila bíró indoklásában elmondta, a Jobbik több tudományos értekezés alapján sem nevezhető neonáci pártnak, sőt a szélsőjobboldali kifejezés használatát sem tartja megfelelőnek több történész és kutató, ugyanis véleményük szerint a jogrendi és parlamenti normák betartása mellett tevékenykedő politikai közösségekre az nem alkalmazható.
Az ítélettel összefüggésben elhangzott, hogy Magyarországon tevékenykednek magukat neonácinak vagy hungaristának meghatározó csoportok, ám a Jobbik sem önmeghatározásában, sem célkitűzéseiben, sem szimbólumrendszerében nem sorolható ezek közé,mondta Dr. Takács Péter Attila az ítélet indoklásában.
A teljes írás ITT  olvasható!     Az előzmény pedig itt !
 
Szerk;Posta S.

Ormie a "butácska Malacka".

(...attila@...line.hu) olvasónk ismét egy humoros videóra hívta fel figyelmünket.
A tanulságot-mint írja-mindenki maga vonja le ...

 
Youtube licenc.
Köszönjük a linket.
Posta S.

Mégsem lesz titkosítás!

Kihátrált a Fidesz a titkosítás mögül ! 

Még a hétfőre tervezett parlamenti vita előtt visszavonják az állampolgársági törvény módosításáról szóló, az ellenzék által támadott előterjesztést - írta hétfői számában meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Magyar Nemzet. 

A lap emlékeztetett: Potápi Árpád János (Fidesz) önálló indítványában azt javasolta, hogy az adatkezelő - nemzetbiztonsági érdekből vagy a külügyi kapcsolatok védelmében - megtagadhassa az állampolgársági kérelmet beadók állampolgárság szerinti megoszlására és a benyújtás földrajzi helyére vonatkozó adat megismerése iránti igényt.
Korábban a Fidesz-frakció közleményében azt írta: senki sem akarja titkosítani az állampolgárságot kérők számát, az továbbra is nyilvános lesz. A parlament előtt lévő törvénymódosítás célja - magyarázták -, hogy az állampolgárságot kérők személyi adatai, és ezáltal ők maguk is biztonságban legyenek, emiatt ne zaklathassák, bántalmazhassák őket.
Múlt héten a Demokratikus Koalíció (DK) és a Párbeszéd Magyarországért (PM) is bírálta az állampolgársági törvény tervezett módosítását. Molnár Csaba, a DK alelnöke szerint „kékcédulás választási csalás gyanúját" veti fel, ha titokban lehet tartani az újonnan állampolgárságot szerzők statisztikai adatait.

Szaniszló kivégezve !... kivégezve ?


Youtube forrás.