Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. április 17., szerda

Aternatív Táncsics-díjat...

... adományozott az Emberiseg.hu Szaniszló Ferencnek,írja a civishir.hu.

"2013. április 15-én, egy hónappal a Táncsics-díj átadása és visszavonása után civilek egy csoportja és az Emberiseg.hu tévénézők és civilek ezreinek nevében átadta Szaniszló Ferencnek az Alternatív Táncsics-díjat, amelyet biztosan nem von vissza senki." - olvasható a portálon, mely fotókat is közölt az alternatív díjátadóról.

"Amint arról beszámoltunk, Szaniszlót Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának első embere tüntette ki a Táncsics-díjjal, de a miniszter később visszakérte a díjat, elmondása szerint nem volt tisztában a televíziós tevékenységével.

Szaniszló műsora, a Világpanoráma miatt a Médiatanács 2011 szeptemberében ötszázezer forintos bírságot szabott ki az Echo TV-re, miután Szaniszló a cigányságról, cigányterrorizmusról, és az őket bátorító „náci liberálisokról” értekezett, akiknek egyetlen céljuk, hogy az „ingyenélő emberszabásúakat a magyarokra uszítsák.” Máskor"... tovább itt!
Posta S.

Hadházon betelt a pohár, a tolvajlás ellen tüntet a város !

„Erdőink sivataggá válnak, menekül az értelmiség, a rendőrség tehetetlen, teljes a kilátástalanság” – tüntetést szervez a hajdúhadházi erdőbirtokosság.

  Lopják az erdőt! (illusztráció)

Nagyszabású demonstrációt szervez a Hajdúhadházi Erdőbirtokossági Társulat április 26-ra, péntekre a kritikán aluli közbiztonság, a rohamosan szaporodó falopások, az erkölcsi züllés ellen tiltakozásul. 
A társaság „meghívót” szórt szét az erdőtulajdonosok körében a településen, de természetesen másokat is várnak a megmozdulásra. A polgármestertől azonnali intézkedéseket követelnek a közbiztonság javítása érdekében, az illetékes hatóságtól pedig több rendőrt, járőrt kérnek Hadházra, ahol csak ezen a télen több hektár erdőt irtottak ki a fatolvajok. 
Az erdőbirtokosság megállapítása szerint a falopások egyre nagyobb méreteket öltenek, és ha ennek nem vetnek véget, akkor a hadházi erdőség néhány év múlva sivataggá válik. 
Követelik, hogy a fatolvajokat szigorúbban büntessék, a jelenlegi gyakorlat ugyanis az, hogy ha valakit tetten érnek, akkor az másnap ugyanott vágja a fát, fittyet hányva az erdőtulajdonosnak, de már a rendőrségnek sincs elrettentő ereje, tekintélye. 
A fatolvajok egyre pofátlanabbak,és egyre többen vannak (vaj' kik is lehetnek ök?-a szerk. ) – írja a tüntetésre szóló felhívásban az Hajdúhadházi Erdőbirtokossági Társulat. 
A megmozduláson petíciót fogalmaznak meg és íratnak alá a közrend és a közbiztonság érdekében, továbbá felhívják az illetékesek figyelmét, hogy a városból menekül az értelmiség, aki teheti, máshová járatja iskolába a gyerekét, a hadházi ingatlanok a bűnözés miatt elértéktelenedtek és a falopásokkal együtt immár nem csak gazdasági, hanem a természeti értékeiket, javaikat is elrabolják,olvasható a civishír.hu oldalán.
Szerk;Posta S.

Közeleg a "globális felmelegedés" ?

A NASA az alábbi 26 másodperces animációval szemlélteti a Föld átlaghőmérsékletének változásait 131 éves távlatban. 
Összehasonlítás alapjául az 1951-80 közötti időszak átlagát vették, ettől magasabb hőmérsékletet jelölték piros színnel, az alacsonyabbat kékkel. A kezdő év választása sem véletlen: 1880 volt az az év, amikortól már modern technikával végeztek méréseket és rögzítettek adatokat a földfelszín hőmérsékletéről. 1970-es évnél láthatjuk a hőmérséklet emelkedés hirtelen felgyorsulását, ami egybeesik azzal, hogy az energiatermelésből származó üvegházhatású gázok kibocsátása világszerte megnőtt. 
Az is látható, hogy lehűlést eredményezett a szennyezők kibocsátását szabályozó rendelkezések hatályba lépése, a lehűlés részben enyhíti a globális felmelegedés jeleit. A videó a new york-i székhelyű NASA Goddard Űrkutatási Intézet adatai alapján készült, az intézet a földfelszín hőmérsékletének változásait kutatja.

Forrás: Huffington Post
Szerk;Barta P.