Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. április 19., péntek

Becsületes debreceni kerestetik!

Hatalmas bosszúság érte olvasónkat a Hortobágy utcán, de él még benne a remény. Pénzt is ajánl. Osszuk meg!


Becsületes debreceni kerestetik!
A kép illusztráció

Kedves Cívishír! Tudom, ilyen "jelentéktelen", sajnos mindennapos eseményekkel nem tudnak foglalkozni, de én az a fajta ember vagyok, aki még mindig képes hinni abban, hogy nem haltak ki a becsületes emberek. Reménytelen optimista vagyok, ez van. A mindennapi eset tegnap (április 17.) 19.30 körül történt. A párom levette a belvárosi bankból a félhavi keresetét, egyetlen bevételi forrásunkat. Együtt autóztunk el a Hortobágy utcai albérletünkhöz, ahol a parkolóban picit "totojáztunk", lévén elég sok cókmók volt nálunk. Egy nagy utazótáskába tettük bele a munkahelyével kapcsolatos szerződéseket, az ételes dobozokat, melléjük pedig a pénztárcát. És már el is jutottunk levelem apropójához: 20 métert tettünk meg együtt a cipzározatlan utazótáska tetején a pénztárcával, benne minden pénzünkkel, jogsival, forgalmival, személyivel, bankkártyával, mindennel. Tíz perccel később ijedten fedeztük fel otthon, hogy az utazótáska tartamából egyedül a pénztárca hiányzik. Ellopták, kiesett, ki tudja... Rohantunk le a parkolóba, de sehol semmi: csend és hullaszag.
Hiszek abban, hogy vannak még csodák. Hogy van valahol valaki, aki megtalálta, és talán most otthon nézegeti, és azon gondolkodik, mit csináljon az iratokkal. Talán már el is költötte a nem pár tízezres készpénzt, talán még a lelkiismeretével küzd. Nem tudom. De azt tudom, hogy én is, a párom is, a szüleim is találtak már pénztárcát. Volt, hogy csak pár ezer, volt, hogy több százezer forint volt a tartama. De minden egyes esetben visszaadtuk a jogos tulajdonosának, vagy értesítettük a rendőrséget. Talán jogosan reménykedem abban, hogy most, amikor mi kerülünk ilyen helyzetbe, van remény. Talán most nem integetek a távolodó hajónak addig, amíg a karom le nem szakad...
Fekete bőr férfi pénztárca rengeteg irattal, számlával, okmánnyal, kártyával. És persze az összes pénzünkkel. Bátorkodtam Önöknek írni, talán megosztják, talán nem, de én reménykedem... A pénztárcában a párom lakcíme benne van. Ha legalább az iratokat bedobná valaki a postaládába, egy gonddal kevesebb lenne a vállunkon... Mondanom sem kell, a pénz egy része a becsületes megtaláló markát ütné, ha feltárcsázna minket a következő telefonszámokon: 30/5027407 vagy 30/4001567
Köszönöm: B. Beatrix

Kivezényelték az összes traffipaxot !

Országos sebesség ellenőrzési (pénzbehajtó- a szerk.-) akció kezdődött, amelynek szombaton lesz vége. 
SCS-103, a szuper lézer !
 
Április 18-tól, szombat 20-áig a rendőrség valamennyi mobil és fix sebességmérő eszközét működteti a fővárosban, és az ország valamennyi megyéjében – írta a police.hu.
Az akció része a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) évente több alkalommal tartott nemzetközi közúti ellenőrző programjának. Európában – s ezen belül Magyarországon is – a sebességtúllépés még mindig a közúti tragédiák legfőbb oka. Évek óta az összes személyi sérüléses közúti baleset mintegy 27 százaléka, a halálos kimenetelű baleseteknek megközelítőleg 40 százaléka vezethető vissza a gyorshajtásra.
 Hivatkozás;ITT
Egy érdekes link még a hírhez kapcsolódóan !
Szerk;Barta P.

Miért csak akkor van felháborodás, amikor Amerikában halnak meg ártatlanok?

"A nyugati világ politikusaitól már nem várható őszinte szó? A bostoni terrortámadással kapcsolatban is Irán vallási vezetője, Ali Khamenei ajatollah mondta ki az igazságot.

 "Az iszlám elveiből következően az Iráni Iszlám Köztársaság elítél mindenfajta robbantást, elítéli az ártatlanok gyilkolását, történjen az Bostonban vagy Pakisztánban, Afganisztánban, Irakban vagy Szíriában" - jelentette ki Ali Khamenei ajatollah az iráni hadsereg parancsnokai előtt elmondott beszédében szerdán."

A vallási vezető beszédében hangsúlyozta: “Az Egyesült Államok és az emberi jogok úgynevezett szószólói mélyen hallgatnak, amikor embereket mészárolnak le Pakisztánban, Afganisztánban, Irakban vagy Szíriában, de éktelen lármát csapnak, miután bombák robbannak az Egyesült Államokban.”

Khamenei ajatollah súlyosan ellentmondásosnak nevezte az USA és szövetségesei hozzáállását az emberi jogok kérdéséhez. A vallási vezető szerint a nyugati hatalmak az Iszlám Köztársasággal szemben is „teljesen ésszerűtlen” politikát folytatnak.
“Miféle logika ez? Ha gyermekeket és nőket gyilkolnak az amerikaiak Afganisztánban és Pakisztánban, ha Irakban és Szíriában az USA, a Nyugat és a cionisták által támogatott terroristák tragédiákat idéznek elő, mindez nekik nem probléma. De ha történik egy robbantás az USA-ban vagy valamely más nyugati államban, akkor az egész világnak meg kell fizetnie az árat ezért?” – tette fel a jogos kérdést az Iráni Iszlám Köztársaság vallási vezetője."
Perge Ottó – Press TV nyomán
Forrás; ITT 
Posta S.