Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. április 20., szombat

A cigányok nem bomlástermékek !

"Társadalmi attitűdváltás kell, hogy változás legyen a cigányok megítélésében – mondta Nótár Ilona az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. 
Az újságírónő szerint elsősorban nem pénzre van szükség, hanem az emberek fejében kell megváltoztatni a cigányokról kialakult képet. Tudatosítani kell bennük, hogy a cigányok nem bomlástermékek, hanem olyan emberek, akik hozzá tudnak járulni Magyarország kultúrájához és gazdasági fejlődéséhez – magyarázta. 
Nótár azt mondta: az elméleti síkról végre a gyakorlati megvalósítás útjára kéne lépni. 
Az újságírónő kijelentette: teret kell adni a cigánygyerekeknek, hogy álmodhassanak, tudatosítani kell bennük is, hogy a társadalom értékes, szerves részei ők is. Hozzátette: a cigányság nem jelenthet egyenlőséget azzal, hogy szegénységben, megvetettségben kell élniük."

Idézet; "A tizenöt év alatti cigány gyerekek kétszer annyian vannak mint a többségi társadalom gyerekei ! "
( Videó 10'28")
 Megosztotta;Barta P.

Kiesett a negyedik emeletről !

A 97 éves (?) ukrán asszony, ablakpucolás közben! Szerencséjére, egy légkondicionáló berendezésen már a harmadikon fent akadt, a tűzoltók innen mentették meg.


Posta S.

Titokban kezelik Pécsen...

...egy klinika egyszemélyes kórtermében a nyolc éve Berlinben élő Kertész Imrét, értesült a Bors. A 84 esztendős Nobel-díjas író a Pécsi Tudományegyetem Neurológiai Klinikáján fekszik, előrehaladott Parkinson-kórral kezelik az intézményben. A kórház hírzárlatot rendelt el az ügyben.(?)

Az író a Bors online információja szerint pár hete érkezett a pécsi klinikára, ahol úgynevezett VIP-betegnek számít, egyszemélyes kórteremben helyezték el. 
"– Nem mondhatok semmit, mert törvényt sértenék. Még azt sem, hogy nálunk fekszik-e a beteg – mondta a Borsnak Komoly Sámuel, a Pécsi Tudományegyetem neurológiai klinikájának intézetvezető professzora.
A klinika dolgozói közül azonban többen is megerősítették értesülésünket, de azt mondták, szigorúan megtiltották nekik, hogy beszéljenek."

szerk;Posta S.