Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. április 26., péntek

Magyarországon is elérhető a Google Street View !

 Magyarország az utolsók egyikeként lett elérhető Európában. Már 2009-ben hazánkban jártak a keresőóriási fényképező autói, de akkor Jóri András adatvédelmi biztos kifogásai miatt gyorsan le kellett állítani az akciót. 
Az alapvető kifogás az volt, hogy bár a felvételeken szereplő személyek arcképeit, és az autók rendszámait az amerikai cég elhomályosítja, az eredeti, személyiségi jogokat esetlegesen sértő felvételeket megtartja, és azokat az EU-n kívül tárolja.
Idén január 28-án Péterfalvi Attila Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnöke arról beszélt, hogy egy újonnan elkészült állásfoglalásuknak köszönhetően sikerült megteremteni a szükséges garanciákat arra, hogy az állampolgárok magánszférája ne sérüljön, ám a köz érdeke is érvényesüljön, és így Magyarországon is elindulhat a Google Street View-szolgáltatás,-olvasható a figyelo online oldalán.

És két érdekes kép...
4.számú főút,Újfehértó:kamion pihenő.

Budapest,Józsefváros.

  

Ma 27 éve...

...robbant fel a csernobili atomerőmű negyedik blokkja Ukrajnában. Az 1986. április 25-ről 26-ra virradó éjszaka a detonáció lerobbantotta az építmény tetejét, és hatalmas tűz keletkezett. A reaktor is megsérült, ennek következtében rendkívül magas radioaktív koncentrációt mértek. Bár többféle elmélet is létezik arra vonatkozóan, miért következett be a baleset, valójában máig nem tudni a pontos okot.
Európa-szerte megnőtt a sugárfertőzés kockázata, a legveszélyesebb zónának pedig az atomerőmű közelében lévő Pripjaty város számított, amely azóta is lakatlan. 
A katasztrófa után szellemvárosnak átkeresztelt helyről és környékéről összesen 130 ezer embert kellett evakuálni. A közvetett áldozatok számát, vagyis azokat, akik emiatt súlyos egészségügyi károsodás következtében hunytak el, csaknem négyezerre becsülik.

 Légi felvétel a katasztrófa után.

Eladó az egész világ?

"A trafiktenderek ügye ritka bepillantást ad abba, hogyan is működik ez az ország, hogyan működik a NER.(Nemzeti Együttműködés Rendszer) Míg alapesetben a mutyik rejtve maradnak, addig a trafikok kapcsán a dolog „forradalmi" jellege és a sietős lebonyolítás miatt most nagy nyilvánosságot kap. És a látvány nem túl szép..."- tovább olvasható a velemenyvezer blog oldalán !

Szerk;Barta P.