Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. május 2., csütörtök

A rendőrökre is rátámadt...

...május elsején délután a szikigyakorban egy 28 éves debreceni férfi.

Csendháborítás miatt május 1-jén délután már második alkalommal intézkedtek a debreceni rendőrök egy hangoskodó társasággal szemben a debreceni Szikigyakorban. Nem csak a hangoskodás miatt mentek ki a rendőrök, hanem azért is, mert egy férfi arról tett bejelentést, hogy a hangoskodók egyike bántalmazta.
A bántalmazó a bejelentést követően a helyszínre érkező, intézkedő rendőrökre is rátámadt, egy gumilövedékes fegyverrel rájuk lőtt. A 28 éves debreceni férfi ellenszegülését csak testi kényszer és kényszerítő eszköz alkalmazásával lehetett megtörni. Mint kiderült a férfi nem csak ittas volt, de az alkalmazott kábítószer gyors teszt is pozitív eredményt mutatott.
A Debreceni Rendőrkapitányság E. Norbert 28 éves debreceni gyanúsítottal szemben súlyos testi sértés bűntett kísérletének, valamint kábítószerrel való visszaélés bűncselekmény miatt folytat eljárást, míg ezzel párhuzamosan a Debreceni Nyomozó Ügyészség a férfi őrizetbe vétele mellett, hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást...-olvasható a civishir portálon.
Szerk;Barta P.

Andy Vajna elveszi Damu Roland "exét" !?

Andy Vajna (68) és Palácsik Tímea hivatalosan is összeköti az életét. A producer és Tímea kapcsolata másfél éve kezdődött, de akkor még senki nem sejtette, hogy egy ilyen romantikus történet lesz belőle.

Először a Berlini Filmfesztiválon, a Berlinalén „buktak le”, ahol együtt jelentek meg. Néhány hónappal később Timi egy hatalmas gyémántgyűrűt kapott Vajnától, mégis cáfolta a hírt, hogy a producer eljegyezte volna. Úgy tűnik, ezt az örömteli eseményt a fiatal lány csak nem akarta megosztani a nyilvánossággal, mert mint azt a Blikk megtudta, Vajna és Palácsik Tímea most már az esküvőre készül.
Eddig sokan kételkedtek abban, hogy ennek a kapcsolatnak lehet jövője, főleg a hatalmas korkülönbség miatt, de az esküvő ténye azt bizonyítja, hogy a szkeptikusok tévedtek. Vajna komoly érzelmeit az is jól bizonyítja, hogy előző barátnőinek – Dobó Katának és Tóth Évának – nem kérte meg a kezét.
A blikk.hu (ahol tovább olvashatsz róluk...) Andy Vajnát is megkérdezte, aki továbbra sem akar a magánéletével kapcsolatban nyilatkozni, de nem cáfolta az esküvő tényét! 
Szerk;Posta S.

Május 1-től módosult a KRESZ !

Elsősorban az iskolabuszok nagyobb közlekedés-biztonságát szolgálják a módosult szabályok, de más témában is történt KRESZ finomítás.

A május 01-én hatályba lépő módosítás bevezeti a gyermekszállító autóbusz fogalmát, amely tágabb kategóriát jelöl, mint az iskolabusz. Amíg az iskolabusz a közoktatási intézményhez kötődő személyszállítást végez, addig a gyermekszállító autóbusz minden olyan nem menetrend szerint közlekedő jármű lehet, amelyen gyermekek és felnőtt kísérőik utaznak, és amelyet előírásszerű „Gyermekszállítás” tábla és „Gyermekszállítás” felirat jelöl.

(A táblával kapcsolatos kritérium, hogy legalább 40x40 cm méretű, fényt kibocsátó vagy megvilágított tábla legyen, melyet az autóbusz elején és végén kell elhelyezni.)
Új szabály, hogy párhuzamos közlekedésre alkalmatlan úton tilos lesz elhaladni a gyerekszállító autóbuszok mellett az utasok be- és kiszállásának ideje alatt. Amennyiben a gyerekszállítást végző autóbusz az úttesten áll, s mindkét oldali irányjelzőit használja, abban az esetben az autóbuszt – a gyerekek be- és kiszállásának ideje alatt kikerülni sem szabad.
További új rendelkezés, hogy a „Gyermekek” táblával jelölt szakaszokon a kiegészítő táblán feltüntetett távolságon belül legfeljebb 30 km/órás sebességgel közlekedhetnek a gépkocsik. A közútkezelők a táblát alapvetően azokon a helyszíneken alkalmazzák, ahol  a gyermekek úttestre lépésével fokozottan számolni kell (pl. közoktatási intézmények környékén).
A gyermeket szállító autóbuszok a jövőben megállhatnak a menetrend szerinti járatok számára kijelölt autóbuszöblökben is. A megállóhelyről való elindulásukat az autósoknak lassítással, szükség esetén megállással kell segíteniük.
2013. május 01-től az iskolabusszal csak abban az esetben lehet részt venni a közúti forgalommal, ha a járművet az előzőekben ismertetett táblával és „Gyermekszállítás” felirattal van ellátva.
A gyermekek védelmére irányuló rendelkezéseken túl egyéb KRESZ előírások is megváltoztak. Példaként említhető meg, hogy ezen túl lakó- és pihenő övezetbe a mozgáskorlátozott személy által vezetett vagy az őt szállító jármű és annak vezetője is behajthat.
Hivatkozás:kreszvaltozas.hu