Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. május 4., szombat

PC áprilisi statisztika.

A statisztika 2013 áprilisi adatok szerint a felhasználók számítógépeinek 73,4 százaléka Intel processzoros volt, a kétmagos és négymagos CPU-k aránya 47,8 / 43,3 százalékra jött ki, a legnépszerűbb memóriamennyiségnek pedig 23,5 százalékkal a 8 GB bizonyult. A RAM-mal kapcsolatban talán meglepő, hogy a számítógépek 9,6 százalékában 12+ gigabájt dolgozott.

Az operációs rendszerek részesedése (2013/04)

Áprilisban a grafikus alrendszerek terén is a megszokott mederben csordogált az élet: NVIDIA kártyáinak részesedése 52,7 százalék volt, a Radeonok 33,6 százalékot hasítottak ki a tortából, míg az integrált Intel GPU-k aránya 13,3 százalékra jött ki. A használt vezérlőchipek 52,7 százaléka már DirectX 11-es volt, a DX10 visszaszorult 27,3 százalékra.
A PCWord nyomán megosztotta;K:V:

Na ez kínos !


 MTI Fotó: Beliczay László
Tiltakozó flasmob (villámcsődület) a bolsevizmus és a cionizmus áldozatainak emlékére meghirdetett tüntetéssel egy időben a budapesti Szabadság téren 2013. május 4-én, Lendvai Ildikó, Steiner PálPál Tibor, Szanyi Tibor és Kunhalmi Ágnes - részvételével a Jobbik pártrendezvénye miatt.

*********
Steiner kérdezi Lendvaitól; Te tudod énekelni a Himnuszt?...(mármint a magyart gondolta?)

Szerk;Posta S.

Sámsonkertben az "egyenruhás" vírus !

Mint arról  korábbi írásunkban  beszámoltunk,most már kis városunkban is-mint több olvasónk jelezte-megjelent az "egyenruhás"vírus!

A vírus programja, felülír minden indítási beállítást, és csak ezt a képet hajlandó betölteni.A vírus mindenképpen elindul, akár van net akár nincs.
(Az interneten több fajta eltávolítási módszert is ajánlanak,de tapasztalataim szerint az egyedüli biztos megoldás,-a csökkentett módban végrehajtott adatmentés után-a rendszer tiszta újratelepítése. (K.V.)

Az “Ukash” vírus nem új kártevő, különböző megjelenési formákban régóta szedi áldozatait a gyakorlatlan felhasználók körében. Aki ugyanis pánikba esik és azonnal fizet, annak további jelentős összeget vesznek ki a zsebéből. Nevét a képen is látható Ukash fizetési módról kapta, de hazai változatát külföldön a “Magyar Rendőrség” vírusnak nevezik.
A Magyar Rendőrség közleményben hívta fel az állampolgárok figyelmét a kártevőre. A kép tanulmányozása során egyértelműen megállapítható, hogy a kártevő – a nyelvezet, szóhasználat miatt – külföldi kezek munkája.
A TechCorner cikke szerint a Ransomlock trójai programcsalád legújabb variánsáról van szó, amely már az USA-ban is szedi a hiszékeny felhasználók dollárjait, ott természetesen az FBI nevében!
Megosztotta;Körtvélyesy V.

A Magyar jövőkép ! (?)

Szerk;Barta P.