Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. május 7., kedd

A Microsoft felismerte a Windows 8 bukását !

A Microsoft még idén kész megváltoztatni a szükséges kulcsfontosságú pontokat a Windows 8 operációs rendszerénél - számolt be a Financial Times. A társaság technológiai vezetője, Tami Reller úgy fogalmazott, az operációs rendszer a főbb szempontok mentén lesz változás a még idén kiadott új verziónál. 
A Windows 8-cal tavaly októberben lépett piacra a Microsoft, és az Apple iPadjével történő versenybe szállást szolgálta a korábbi verziókhoz képest teljesen új struktúra és kezelőfelület. 
Egyes elemzők szerint azonban olyan lett az operációs rendszer, mintha valaki a pirítós és a hűtő funkcióit akarná egy eszköz által elvégezhetővé tenni.
Utoljára egyébként a szakemberek szerint 30 évvel ezelőtt a Coca-Cola New Coke-ja volt akkora bukta, mint most a Microsoft Windows 8-é. 
Szerk;Posta S.

Népbutítás a huszonegyedik században !

A technika villámsebességgel fejlődik, a szabadtéri programokat felváltják a négy fal közti magányban eltöltött, virtuális órák és a televízióból ömlő baromságok bámulása. Életünk bizonyos százalékát valahol a világhálón éljük, postban közöljük, mit ettünk vacsorára és azt is, hogy milyen ruhában tettük mindezt, majd bekapcsoljuk a szuperslim, 3D-s varázsdobozt, és agyunk ajtaját kitárjuk a kereskedelmi műsorok szeméthalmaza előtt. 
A hülyeség pedig ömlik. A nézettség az egekben, a gyakori reklámblokkokkal tarkított adások gyártói pedig zsíros bankókkal röhögnek a markukba. 
Még hogy szemétből nem lehet várat építeni? Dehogynem lehet! 
Élő példa erre a több, mint tíz éve futó, Barátok közt névre hallgató Dallas paródia, vagy a kórházsorozatnak csúfolt, mára a terror minden válfaját bemutató Jóban-rosszban agyrém. De, ha mindez még nem lett volna elég, az Esti Híradó és Berényi Miki bárgyú vigyora közé beszúrnak egy végképp értékelhetetlen és értelmetlen, ifjúsági tévés tragédiát, az Éjjel-nappal Budapestet.

(Persze a jóérzésű felnőtt elkapcsol, de mi a helyzet az alig tizennégy esztendős, otthon hagyott kiskamasszal? Még a végén elhiszi, tényleg ilyen a világ!)
 

Ha bárkinek megfordult a fejében eme 'remekmű' fogyasztása közben, hogy valóban így élnek a pesti fiatalok és tényleg ennyire félelmetesen ostobák, akkor gyorsan kapcsolja ki készülékét és felejtse el, amit látott, mert ha léteznek is efféle vegetatív módon élő egyedek, azért - hála égnek - nem ők képviselik a nagy átlagot kis hazánkban. Mint ahogy Amerikában sem mindenki Paris Hilton.
Az a fájdalmasan hosszú fél óra, vagy huszonöt perc, amiben a rögtönzött és sokszor zagyva megnyilvánulások összefüggéstelen füzére vonaglik fel és alá, leírhatatlan és kibírhatatlan. Az duplán rúgja hasba az egyébként is gyomorpanaszos színvonalat, hogy a műsorkészítők egy facebook sablonlevélben vadásszák a színészeknek csúfolt, szerepelni vágyó statisztákat...A teljes írást elolvashatod a forrás postban.
Megosztotta;Barta P.

A Ramnit trójai újabb trükköt vetett be...

..annak érdekében, hogy a megerősítő SMS-üzenetek se szabjanak gátat a csalóknak.

A legtöbb bank és banki ügyfél már felismerte, hogy az online pénzügyi szolgáltatásokat nem célszerű szimpla jelszavas hitelesítéssel igénybe venni, hiszen az nem nyújt kellő védelmet az internetes csalókkal szemben. Ezért viszonylag széles körben terjedt el a kétfaktoros azonosítás, amely a jelszavak mellett egy másik kód megadását is megköveteli.
Az egyszer használatos kódokat az esetek nagy részében SMS-ben kapja meg vagy token segítségével generálja a felhasználó, és adja meg a bank weboldalán. Ezzel elérhetővé válik, hogy a kiberbűnözés egy esetlegesen kiszivárgó jelszó birtokában ne tudjon tranzakciókat végrehajtani. Ebbe viszont a vírusírók nem nyugodnak bele.

Már tavaly is lehetett hallani olyan károkozókról, amelyek igyekeztek megkerülni az SMS-alapú hitelesítési eljárásokat. Ezek egy része ráadásul még az okostelefonok megfertőzésétől sem riadt vissza annak érdekében, hogy a bankok által küldött kódokat a csalók kezébe juttassa. 
A Ramnit trójai, amely szintén nem ismeretlen a banki kártékony programok körében, egy ennél "kényelmesebb" trükköt vetett be. Azt próbálja elérni, hogy maga a felhasználó szolgáltassa ki az SMS-ben érkező azonosítókat.
 A Ramnit legújabb variánsára a Trusteer kutatói figyeltek fel, és a tüzetes vizsgálataik során megállapították, hogy...folytatás itt tovább!