Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. május 10., péntek

Helyzeti előny 2013 ?

Most olvastam.....elgondolkodtató!
Egy EON-os névtelen levele:
Óvatosan a lopótökkel...nagyot lehet bukni rajta....

A cigányok nem költenek bonyolult áram- és gázóra manipuláló eszközökre! Pl: a lopótök "toroid trafó" vagy épp ipari mágnes stb. Simán szétbarmolják az órát és ha már így is lebuktak, és az áramszolgáltató kiköti a lakásból a vezetéket, akkor meg már direktbe a villanyoszlopról lopják az áramot ! 
Úgy, hogy egy hosszú, jobb esetben műanyag, de sokszor inkább fabot végére raknak egy fémkampót. Ezt ráakasztják a vezetékre a villanyoszlopon, és már van is áram !  
 Az áramszolgáltató nem tehet semmit, ha az utcában legalább egy ember van, aki rendesen fizeti a villanyszámlát, mert alanyi jogon köteles áramot szolgáltatni. És arra mindig ügyelnek is a cigányok, hogy az utca legvégén legyen a tisztességes fizető választópolgár!

A gázt meg simán a csonkról veszik le. A gázcsonkot berakja nekik az önkormányzat, de sajnos gáztervet készíttetni már nincs pénz, így hát kivitelezni se. De sebaj, hiszen ez volt a terv! Egyszerűen slagot rá a csonkra, és van is gáz  és még kb öt szomszédnak is jut!

Sokszor a cigányoknál 25-26 fok meleg is van állandóan nyitott ablak mellett. Szobánként 2000 W-os olajradiátor; ez négy szobára számítva (és az a minimum) 8kW/h! 40Ft/ kW, az 7680Ft/nap * 30 = 230 400 Ft/hó. Ezt megszorozva öttel (az évi fűtést igénylő hónapok száma) 1,152,000 Ft, és ez csak egy átlag cigánycsalád! (2010-es árakon!) És ez csak a fűtési szezonban - nem éves szinten! A mi városunk cigánytelepén a felmérések szerint kb 100 család lopja az áramot (énszerintem 200) [...és aki becsületesen fizet,annak a számláján ott díszeleg a "hálózat veszteség "amit "természetesen" mi fizetünk!-a szerk.]

Míg eközben a nyugdíjas Pista bá, aki 55 évet dolgozott, adózott, építette az országot hogy nekünk fiataloknak ne kelljen már 10 évesen a gabonaföldeken dolgoznunk, hanem a jó meleg egyetemen ücsörögjünk! Na ő megvette a lopótok néven ismert áramlopót kb 30.000 forintért, hogy a havi 32.000 forintos nyugdíjából ne kellejen kifizetni 6000ft villanyszámlát csak 4000ft-ot! Persze..tovább itt olvashatod !
Szerk;Posta S.